Met plezier en geconcentreerd studeren

Geplaatst door:

Artikel: Plezierig Studeren

Auteur: Danielle Loches de Rambonnet

Beschrijving: Modelleringsverslag NLP-mastersopleiding 2002. “Studeren blijkt de beslommeringen van alledag minder belangrijk te kunnen maken en het humeur te kunnen verbeteren. Het doel van deze techniek is dus het op een efficiënte, relatief snelle manier kennis opdoen, waarbij een toename van het plezier bij deze bezigheid ervaren wordt.”

Naar aanleiding van het oppakken van een nieuwe studie (psychologie) in 2002, vroeg ik mij af of de manier, waarop ik mij kennis eigen maakte, wel optimaal was. Ik heb al heel wat afgestudeerd in mijn leven en had mij eigenlijk nooit afgevraagd hoe ik met de noodzaak om mij kennis eigen te maken, omging. Er was ook nooit een directe aanleiding voor, omdat de in mijn schooltijd klakkeloos aangeleerde strategie kennelijk altijd voldoende geweest was. Door het bezig zijn met NLP, vroeg ik mij af, of er niet een efficiëntere strategie was. En die bleek er te zijn. Een deel van die strategie is door modellering tot stand gekomen. Ik heb opzettelijk geen literatuur over het onderwerp geraadpleegd om mij in de procedure niet te laten beïnvloeden.

Danielle Loches de Rambonnet

0

Over de auteur:

Librarian is geen auteur. Het is een adminstratieve dienst die artikelen uit de oude IEP bibliotheek als posts op deze site heeft geplaatst. De datum van het artikel is ongeveer geschat (per jaar).
  Artikelen die hiermee samenhangen

Voeg een Commentaar