Faalangst: Hoe roep je dat op?

Geplaatst door:

Artikel: Faalangst

Auteur: Henriette Mol

Beschrijving: Uit de Eekhoorn: november 2002. Faalangst is geen eigenschap, geen trek, geen persoonlijkheidskenmerk. Nee, het is de resultante van een aantal stappen die iemand doorloopt. Je kunt faalangst vergelijken met het bakken van een cake. Wil je een cake maken, dan zul je een aantal ingrediënten in een bepaalde volgorde bij elkaar moeten doen en op een bepaalde manier moeten bewerken.

Wat zijn die ingrediënten? Hoe roep je faalangst op? Welke ingrediënten neemt de docent voor zijn rekening? En welke de leerling? In dit artikel worden deze vragen beantwoord op een manier waar de docent in de alledaagse praktijk -hopelijk- mee uit de voeten kan.

0

Over de auteur:

Librarian is geen auteur. Het is een adminstratieve dienst die artikelen uit de oude IEP bibliotheek als posts op deze site heeft geplaatst. De datum van het artikel is ongeveer geschat (per jaar).
  Artikelen die hiermee samenhangen

Voeg een Commentaar