Makkelijk mensen motiveren deel 4: Huiselijk geweld tussen zussen

Geplaatst door:

Artikel: Huiselijk geweld tussen zussen

Auteur: Sergio van der Pluijm

Beschrijving: Een tijd terug had ik een jonge vrouw (18) van allochtone afkomst in begeleiding die haar jongere zusje fors in elkaar had geslagen. Van een collega had ik gehoord dat er bij haar nauwelijks sprake was van wroeging of spijt. In alle eerlijkheid waren de eerste reacties die dit verhaal bij mij opriep gedachten als: ‘zoiets doe je toch niet!’ en ‘hoe krijg ik dat in vredesnaam bij dit meisje aan haar verstand?’. Gelukkig lukte het me om mijn oordeel tijdelijk ‘in de koelkast te parkeren’ en eerst maar eens naar haar te gaan luisteren. Een deel van het gesprek verliep als volgt: (Hv= hulpverlener; Cl=cliënt)

0

Over de auteur:

Librarian is geen auteur. Het is een adminstratieve dienst die artikelen uit de oude IEP bibliotheek als posts op deze site heeft geplaatst. De datum van het artikel is ongeveer geschat (per jaar).
  Artikelen die hiermee samenhangen

Voeg een Commentaar