The truth wears off. Is there something wrong with the scientific method?

Geplaatst door:

Artikel:The Truth Wears Off

Auteur: Jonah Lehrer

Beschrijving: 2010 Fascinerend artikel uit de New Yorker. Met dank aan Graham Dawes. Wat blijkt? Naarmate de tijd verstrijkt, zijn solide, geheel volgens de wetenschappelijke regels uitgevoerde experimentele onderzoeken steeds minder goed repliceerbaar (herhaalbaar). De gevonden effecten slinken met de tijd. Wat vandaag waar is, is morgen blijkbaar ineens een stuk minder waar, ook zuiver wetenschappelijk gezien. Een raadsel, waardoor je je inderdaad afvraagt, zoals de ondertitel van dit artikel vraagt: Is er iets mis met de wetenschappelijke methode? Lees en huiver.

0

Over de auteur:

Librarian is geen auteur. Het is een adminstratieve dienst die artikelen uit de oude IEP bibliotheek als posts op deze site heeft geplaatst. De datum van het artikel is ongeveer geschat (per jaar).
  Artikelen die hiermee samenhangen
  • No related posts found.

Voeg een Commentaar