Van Grizzlyberen naar knuffelberen

Geplaatst door:

Artikel: Grizzlyberen

Auteur: Ben Maas

Beschrijving: Modelleringsverslag. NLP-masterpractitionersopleiding 2004; “Het doel van deze techniek is te leren een grote groep te kunnen trainen en daar met zijn allen, de groep en ikzelf, plezier aan beleven en energie aan overhouden.”

In de hier beschreven techniek maak ik gebruik van Grizzlyberen en knuffelberen. Dit is mijn persoonlijke voorkeur. Het is de vrije keuze van de gebruiker van de techniek om een voor haar/hem passende metafoor te gebruiken. Ik zie het als Grizzlyberen, maar bij jou komt mogelijk iets anders op als je aan je sleutelwoorden of knuffelwoorden denkt. Mensen die het moeilijk vinden om met beelden te werken en/of die meer auditief gericht zijn zouden mogelijk ook geluiden en bijvoorbeeld muziekstijlen kunnen gebruiken.

Neem in stap 1 metaforen die je een naar gevoel geven. Neem in stap 2 metaforen die je een goed gevoel geven. Advies: neem die beelden of geluiden die als eerste bij jou opkomen. Enkele voorbeelden die mogelijk kunnen helpen mocht er niets opkomen: andere dieren, stripfiguren, gebouwen en plaatsen, automerken, enz.

 

Overzicht van de techniek

Bepaal de huidige toestand. Wat zijn je Grizzlyberen?

Bedenk de doeltoestand. Wat zijn je knuffelberen?

Beelden transformeren. Beren transformeren.

Doeltoestand verankeren.

Herhalen van transformeren en verankeren.

Plaats de metaforen. Koester je knuffelberen.

0

Over de auteur:

Librarian is geen auteur. Het is een adminstratieve dienst die artikelen uit de oude IEP bibliotheek als posts op deze site heeft geplaatst. De datum van het artikel is ongeveer geschat (per jaar).
  Artikelen die hiermee samenhangen

Voeg een Commentaar