De wedstrijd (Metafoor van Reinalda)

Geplaatst door:

Een hulpbronverhaal van Reinalda Kerseboom: De wedstrijd

“Er was eens een huis met vier muren, een vloer en een dak. Het had ook ramen en een deur. Het had eigenlijk alles wat een huis moet hebben. In dat huis woonden Rie en Sofie. Rie had het huis gebouwd en daarin twee kamers gemaakt: één voor haarzelf en één voor de kleine Sofie. Het huis stond tussen allemaal andere huizen in de stad. Rie wist niet wat de anderen er van vonden en of het wel goed was, want ze had nooit geleerd hoe ze een huis moest bouwen. Rie en Sofie woonden nog niet zo lang in hun eigen huis en Rie zou graag willen dat het net zo goed was als de andere huizen, maar ze was bang dat het niet zo was. Ze durfde het aan niemand te vragen en ze durfde ook niemand binnen te laten.

Sofie ging iedere dag naar school en Rie zorgde dat ze er netjes uit zag. Soms kwam er iemand met Sofie mee naar huis en Rie zette dan lekkere thee, die ze serveerde met een koekje. Sofie ging dan spelen totdat de tijd om was.”

0

Over de auteur:

Posting is geen auteur. Dit is iemand van het IEP secretariaat die een artikel in de bibliotheek heeft geplaatst. De auteur is degene die bij het artikel staat aangegegeven. Wilt u ook een artikel in de IEP bibliotheek plaatsen? Stuur dan een mailtje naar mail@iepdoc.nl.
  Artikelen die hiermee samenhangen

Voeg een Commentaar