“Zachte heelmeesters”, Hoofdstuk boek Jeffrey Wijnberg

Geplaatst door:

 

Hoofdstuk: Zachte_heelmeesters

In dit hoofdstuk uit “Zachte heelmeesters, Het failliet van de geitenwollensokken psychologie” gaat Jeffrey Wijnberg provocatief in op de toestand van de geestelikjke hulpverlening in NL. “Ooit zei toptrainer en voetbalcoach Louis van Gaal tegen journalisten: ‘Zijn jullie nou zo dom, of ben ik nou zo slim?’ Het was een gedenkwaardige opmerking, waarbij menigeen gedacht zal hebben: ‘Typisch Louis van Gaal om zo arrogant uit de hoek te komen.’ Diezelfde hoon kan mij ook ten deel vallen als mensen dit boek ter hand nemen: ‘Hoe kan Jeffrey Wijnberg zijn collegahulpverleners als geitenwollensokken-psychologen en zichzelf, met zijn provocatieve stijl, als het briljante alternatief afschilderen; wat een arrogantie!’ En misschien ook wel: ‘Hoe kan Wijnberg zichzelf vergelijken met een topcoach als Louis van Gaal; dat is pas echt het bewijs van zijn arrogantie!’ Mijn antwoord is dit: ‘Wie de geitenwollen sok past, trekke hem aan’ Anders gezegd: u mag mijn kritiek op de traditionele psychotherapie persoonlijk opvatten voor zover u zich daar in herkent.

0

Over de auteur:

Psycholoog, NLP-trainer, Trainer provocatief coachen, schrijver (11 boeken), directeur IEP --- Geeft NLP- en provocatieve workshops en -opleidingen. --- Stond vijf jaar achtereen in de top-500 professionals van ‘Quote’. --- Ontwikkelde MindSonar.
  Artikelen die hiermee samenhangen

Voeg een Commentaar