NLP Introductie training

masters str 09  NLP opleiding  NLP cursus  Provocatief  MindSonar

NLP: Innerlijke mogelijkheden gebruiken voor doelgerichte verandering

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een model voor professionele communicatie, innerlijk bewustzijn en doelgerichte verandering. NLP helpt mensen om hun innerlijke mogelijkheden beter te benutten. NLP-ers leren mensen om de wisselwerking tussen gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragingen zo te veranderen dat ze tot bloei komen. Of het nu gaat om effectief communiceren, om persoonlijke ontwikkeling, om coaching of om leiderschap, op al deze terreinen heeft NLP interessante ideeën en gereedschappen te beiden. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier verder over de ontwikkeling van NLP.

NLP is integratie

Leren werken met NLP is leren begeleiden: anderen op een heldere, betrokken manier ondersteunen en stimuleren op hun levenspad. De kracht van NLP berust op integratie: rationeel plus emotioneel, overtuiging plus vaardigheid, structuur plus intuïtie. Sleutelwoorden zijn: effectiviteit, innerlijke beleving, contactuele vermogens, overtuigingskracht en zelfsturing. Of het nu gaat om individuele klanten of medewerkers, om teams en groepen of om hele organisaties, het is steeds deze integratie die bij het IEP voorop staat.

De lange relatie tussen het IEP en NLP

Waarom kiezen mensen het IEP voor hun NLP cursussen? Er zijn tegenwoordig heel wat plekken waar je een NLP cursus kunt volgen. Het IEP neemt daarbinnen echter een speciale plaats in. Om te beginnen: het was het IEP dat NLP in 1981 naar Nederland bracht. De trainers van het IEP hebben dus een zeer lange ervaring. Onze NLP cursussen hebben een stevig fundament. Het IEP heeft van het begin af aan een professionele insteek gehad. NLP wordt niet alleen gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling, maar vooral ook voor het begeleiden van anderen. Bovendien heeft het IEP meer dan 11.000 mensen getraind.  Onze NLP cursussen hebben zich in de praktijk bewezen. Verder zijn veel IEP trainers niet alleen trainer, maar ook auteur. IEP trainers hebben een groot aantal boeken geschreven over NLP en aanverwante onderwerpen. En last but not least, veel IEP trainers zijn internationaal werkzaam. Wij houden onze NLP cursussen up to date. Wil je meer lezen over waarom mensen hun NLP cursussen en NLP opleidingen bij het IEP doen, klik dan hier.

 

Inschrijven Reserveren

 

Data en trainers

 
 • Data: 16 (met avondsessie) en 17 september 2014 (business versie)
 • Trainers: Guus Hustinx en/of Lucie Besselink
 • Waar vindt de training plaats? Hampshire Landgoedhotel de Holthurnsche Hof, te Berg en Dal
 • Deelnamekosten: € 935,– Inclusief koffie, thee, lunch, diner, avondsessie, overnachting en lesmateriaal
 
 

De methode èn de persoon

NLP wordt in allerlei verschillende beroepen gebruikt. Er zijn heel veel verschillende beroepsgroepen die hun resultaten kunnen verbeteren met NLP. De beroepen van de deelnemers in onze NLP cursussen variëren van commissaris van politie tot kindercoach en van private banker tot zorgmanager…. Wij hebben een aantal deelnemers geinterviewd over hun persoonlijke ervaringen bij het IEP. In videoverhalen vertellen ze wat ze bij het IEP hebben geleerd. Onze deelnemers werken in functies waar communicatie en verandering belangrijk zijn. Onze NLP cursussen richten zich op de methode èn de persoon. Want goede begeleiding ontstaat in een wisselwerking tussen klant, begeleider en methode. Vakmanschap ontstaat wanneer iemand het gereedschap met liefde en kunde hanteert.

Bewezen effectief

NLP heeft zich in de afgelopen 30 jaar in de praktijk bewezen als een methode die menselijke processen effectiever, prettiger en sneller kan laten verlopen. Het IEP heeft bovendien ook met wetenschappelijk onderzoek laten zien dat NLP uitstekend werkt. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, communicatie, training of management, NLP kan er een nieuwe impuls aan geven. NLP vermenigvuldigt het goede door uitzonderlijke mensen te modelleren en hun vermogens over te dragen.

Thema’s

In de introductietraining maakt u kennis met NLP-ideeen en -technieken die nuttig zijn in instellingen, bedrijven en in de trainingswereld. U bent in staat om sneller verandering op gang te brengen bij uzelf, uw cliënten en uw medewerkers, zodat u betere resultaten bereikt als coach, begeleider of manager.

 • Non-verbale communicatie
  U leert letten op subtiele non-verbale reacties, zodat u die kunt gebruiken om uw gesprekken doeltreffender te maken. U ziet beter wat u bij de ander oproept en of dat ook is wat u wilt oproepen.
 • Contactuele competenties
  U leert doelgericht werken aan een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid, door uw eigen boodschappen (uw criteria, lichaamshouding, gebaren, ademhaling, woordkeuze, etc.) af te stemmen op de onbewuste reacties van de ander.
 • Effectieve doeldefinitie
  U leert haalbare doelen te formuleren die toetsbaar en in een groter geheel verantwoord zijn, waarbij gestreefd wordt naar win-win situaties.
 • Van mislukking naar feedback
  U leert werken vanuit de gedachte dat er in communicatie geen mislukking bestaat, enkel feedback.
 • Zintuiglijke ankers
  U leert positieve mentale vermogens en behulpzame emoties te verankeren, zodat u ze opnieuw kunt oproepen en gebruiken.
 • Communicatie met gedeelten
  U leert communiceren met verschillende kanten van uzelf of anderen. U ontdekt nieuwe vermogens en nieuwe informatie die gewoonlijk niet voor het bewuste denken toegankelijk zijn.

De bovengenoemde thema’s worden behandeld met een professionele context in gedachten, d.w.z. wij gaan er van uit dat u ze gaat toepassen binnen uw werk als maatschappelijk werkende, organisatie-adviseur, coach, huisarts, psycholoog, fysiotherapeut, trainer, docent, manager, etc. In de training, met name in de zakelijke versie, wordt aandacht besteed aan de toepassing van de geleerde principes in groepen, teams en bedrijven.

U werkt met een persoonlijk of een professioneel doel dat u steeds centraal stelt tijdens de oefeningen en dat als verbindend element fungeert. De trainers laten in demonstraties zien hoe NLP in de praktijk werkt en daarna is het zelf oefenen van de technieken met andere deelnemers erg belangrijk in deze training.

 

Essenties van NLP  NLP opleiding  NLP cursus  Provocatief  MindSonar

ISBN10: 9021598213

ISBN13: 9789021598215

Meer weten…

 

 
nlp 2  NLP opleiding  NLP cursus  Provocatief  MindSonar

ISBN 13: 9780916990497

ISBN 10: 0916990494

Meer weten…

 

Programma

 • Vooronderstellingen van NLP
 • Doelkader versus probleemkader
 • Afstemmen op non-verbale reacties
 • Zintuiglijke voorkeuren
 • Vormvoorwaarden voor doelen
 • Essenties van doelgerichte communicatie
 • Geassocieerde en gedissocieerde beleving
 • Structuur van de subjectieve ervaring
 • Het veranderingsmodel van NLP
 • Innerlijke hulpbronnen oproepen
 • Het vestigen van ankers
 • Communiceren met gedeelten
 • Werken met submodaliteiten
 • Meervoudige waarnemingsposities
 

Inschrijven Reserveren

 

Twee versies

Er zijn twee versies van deze introductietraining:

 • Een algemene editie met een grote groep, een lagere prijs, drie trainingsdagen zonder overnachting of op eigen kosten.
 • Een businessversie met een kleinere groep, een hogere prijs, een compacter programma (twee dagen met avondsessie) en diner en overnachting inbegrepen.

Inhoudelijk zijn de programma’s ongeveer gelijk.

Bij voldoende deelnemers worden beide versies door twee trainers, werkend als duo gepresenteerd.

 

“Prima training waarbij je met eenvoudige schema’s tot andere inzichten komt. Wil je daadwerkelijk je communicatie verbeteren, start dan met een training NLP!”–Marcella Heesen, intern begeleider basisonderwijs

“Prettig, inspirerend, praktisch, met goede oefeningen.  Bewustwording van mijn eigen aandeel in communicatie en begeleiding en hoe ik dit kan veranderen”.–Elise Klijn, POH-GGZ maatschappelijk werker.

“Zeer inspirerend met praktische oefeningen. Meer zelfinzicht gekregen, kan beter omgaan met lastige situaties, conflicten”.–Loes Kusters, tandarts.

“Inspirerend. De training gaf inzichten in verschillende manieren van probleemhantering, zowel in werk als privé”.–Miranda Kuijltjes, praktijkondersteuner.

“Waardevol, het goede was de combinatie van de theorie en praktijk. De training heeft mij handvaten gegeven om vanaf vandaag mijzelf te veranderen in een richting die ik wil en op een manier die bij mij past”.–I. van Zanten, manager.

“Prima, met praktische toepasbare handvaten in werk. Taal/begrippen om reflecteren op eigen functioneren.– Mieke Schlatmann, organisatieadviseur.

“Erg boeiend en praktisch toepasbaar. Het goede was de inhoud, het oefenen, eigen persoonlijke ontdekkingen en de humor. De training heeft me energie gegeven en praktische handvaten om in mijn werk en privésituatie mee aan de slag te gaan”.Klaske de Groot, maatschappelijk werkster.

“Heel duidelijk. Nuttig was de ontdekking van de eenvoud en de koppeling met het gevoel”.– G. Bergmans, controller.

“Geweldig, prikkelend, inspirerend, eye-opener, fantastisch!”Bertien van de Laar, directiesecretaresse.

“Positief, praktisch toepasbaar met goede oefeningen. De training heeft mij geleerd hoe ruimte te vinden en geven voor positieve beweging in vastgelopen  of besluiteloze situaties. Geschikt voor coaching en persoonlijke ontwikkeling”.–Carol van Zuylen, projectleider.

“Fantastisch, praktisch, precies wat ik nodig had. Aan te raden voor iedereen die met mensen werkt en een must voor coaches!”–Katrien Staelens, coach

“Interessant, aansluitend bij mij persoonlijk en professioneel met toepasbaarheid in praktijk. Het heeft mij openingen en handvatten gegeven om te kijken naar mijn communicatie met patiënten/studenten en in privésituaties”.–Patricia Vloemans, logopedist/docent.

“Inspirerend, heb veel inzicht gekregen in een andere manier van communicatie. Voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen. 1e stap naar innerlijke rust!”.– Inge Goossens, lerares.

“Nuttig, leuk en toepasbaar. In kort tijdsbestek leer je wat NLP inhoudt, welke methoden en technieken je kunt toepassen. Je ervaart zelf ook wat de werking is. Je kunt je en passant laten coachen en je hulpbronnen activeren. Je wordt betrokken, het is interactief en je kunt zelf je tempo leren bepalen”.–Brigitte Heldeweg, manager/trainer.

“Leerzaam, leuk, heftig. Het mooiste waren de gesprekken/oefeningen met andere cursisten. Deze training heeft me geholpen mijn persoonlijke doelen te realiseren”.–Femke van Koll, operationeel teamleider onderwijs.

“Heerlijk, leerzaam, uitdagend, verdiepend, vernieuwend. Voor iedereen die diepgang wil hebben/houden in gesprekken. De training laat je zoeken in jezelf en in de ander”.–Ellis Tonglet, docent.

“Leerzaam en interessant met het leren van gesprekstechnieken. Dat je met de manier van vragen stellen je veel dieper in de beleving van de ander en die van jezelf kunt komen”.–Bibia Heitkönig, teamleider.

“Prachtig met de kracht van associatie/disassociatie waarnemen. Deze training voor iedereen die geïnteresseerd is in het  welbehagen van de medemens, maar ook zeker in die van jezelf”.–J.Braas, zelfstandige.

“Leerzaam, eyeopener, verhelderend. Nuttig om te zien hoe NLP persoonlijk toe te passen. Een training voor iedereen die met mensen werkt”.–Janneke Steenhof, coördinator.

“Leerzaam zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Nuttig was het inzicht verkrijgen dat de personen het zelf kunnen oplossen. Een training voor beginnende psychologen”.–Cor Nesse, psycholoog.

“Leuk en interessant. Mooi om te zien de groepsverandering en de positieve samenwerking. Een stukje persoonlijke ontwikkeling”.–Coby van Boven, coördinator.

“Nuttig , boeiend, vooral de situaties inkaderen, het belang van voelen/oefenen”.–Tino Bakker, communicatie-adviseur.

“Boeiend, leuk, intensief. Een training voor veel organisaties”.–Rob van de Plaat, adviseur.

“Informatief en leuk, vooral de oefening met mijn andere zelf”.–W. Kunst, marketeer.

“Feest der herkenning. Een Eye-opener, met als doel: efficiënt communiceren”.– Nora van Dam, theatermaakster/dramadocente.

"Zeer interessant, vooral het oefenen in kleine groepen maakt het levendig. Aan te raden voor behandelaars in de gezondheidszorg. Het biedt vele handvatten die toepasbaar zijn in 1 op 1 contact!".Marieke Peters, mondhygiënist.

"Zeer de moeite waard. Gevoelige positieve aanvulling op "mensen"-management waar vaak zo'n behoefte aan is".–Paul Schrama, software engineer.

"Prima met goede oefeningen. Het nlp-en in de oefeningen leverde me veel plezier op, en ik heb er veel van geleerd, het was inspirerend".–Annemkie Papenhuizen, remedial teacher.

"Aan te raden voor iedereen die kennis wil maken met NLP en vooral ook met zichzelf op een manier die je nog niet eerder hebt gedaan’.–John Doe, Company Name

"Ik heb al veel trainingen gehad die inzichten hebben gebracht in mezelf en anderen, maar deze was van een heel andere dimensie. Aan te raden voor iedereen die professioneel en persoonlijk inzicht wil krijgen in eigen en andermans drijfveren".–Arie van Wijngaarden

xxx–naam

"Het geleerde kan in alle situaties worden toegepast, zowel zakelijk als privé. Ik heb geleerd dat de antwoorden en oplossingen al in mezelf aanwezig zijn. De afwisseling van korte introductie en daarna oefenen werkt voor mij heel goed en prettig. Ook fijn dat je bij elke oefening alle ’rollen’ oefent".–Esther Turkesteen

"Deze training is geschikt voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen".–Marion Ellenbroek

"De training heeft me veel zelfinzicht gebracht en is aan te raden voor iedereen die open staat voor zelfontwikkeling".–Marjon Bussemakers

"De training geeft inzicht in denkpatronen en strategieën en helpt je om jezelf zowel privé als in je werk verder te ontwikkelen".–Frans Coenen

 

 
alg cover  NLP opleiding  NLP cursus  Provocatief  MindSonar

 

Naar boven

 

 

 

google-site-verification: googleea9c6df6e80f0f93.html