Speciaal voor MindSonar Professionals. Nieuwe ontwikkelingen in het MindSonar-systeem. Ontdekkingen in andere landen. Nieuwe MindSonar producten. Inhoudelijke achtergronden van metaprogramma’s en Graves drives. Verbinden, begrijpen, inspireren en geïnspireerd worden.

De MindSonar-conferentie is een jaarlijkse ontmoetingsplek voor mensen die deze denkstijltest gebruiken. Elkaar inspireren. Ideeën opdoen voor projecten. De nieuwe ontwikkelingen volgen. Netwerken. Een enkele keer is deze dag ook een kennismaking voor wie eens wil kijken wat er allemaal met MindSonar gebeurt. Het merendeel van de deelnemers bestaat echter uit doorgewinterde MindSonar gebruikers, en dat is ook wat deze dag zo mooi maakt. Het programma is een combinatie van lezingen en interactieve workshops.

Datum, trainers en deelnamekosten

Datum
13 september 2018

Trainers
Jaap Hollander, Chris Minne, Jennet Burghard en diverse andere collega’s.

Bestemd voor
Mensen die MindSonar gebruiken en diegenen die in MindSonar en metaprogramma’s geïnteresseerd zijn.

Deelnamekosten
€ 105,– inclusief koffie, thee en lunch

Waar vindt de conferentie plaats?
Hampshire landgoedhotel De Holthurnsche hof, Berg en Dal

Inschrijven

 

PROGRAMMA

Hieronder staat het programma van 2017, om je een indruk te geven van wat er op de conferentie gebeurt.
T.z.t volgt het programma voor 2018.

 

MindSonar 2016/2017

Met Jaap Hollander
IEP

Waar zijn we het afgelopen jaar mee bezig geweest?

 • Nieuwe user interface (bijna) klaar.
 • Gemiddelden nu on line te berekenen.
 • Workshops van Jaime Leal in NL: F5, Lego Serious Play en The Emotional Pay Check.
 • Engeland gaat beginnen.
 • Engelse brochure
 • MindSonar conferentie in Cancun Mexico.
 • Voorbeelden wetenschappelijk onderzoek.
 • Healthy thinking project, nieuwe website
 • Card Game
 

MindSonar criteria reframen

Met Chris Minne
Enable

Het unieke kenmerk  van MindSonar ligt vervat in haar contextuele meting. In de meeste MindSonar toepassingen werkt  men met de metaprogramma’s als hulpbron om de beleving in een context te reframen. In deze doe-workshop gaan we even met de overige variabelen, zijnde criteria en context experimenteren. We vertrekken vanuit een specifieke individuele  situatie en doorlopen a.h.v.  een GIP (geleid intern proces)  een reframingsproces. We delen en bespreken achteraf in groep onze bevindingen en de inzetbaarheid van het proces in coaching situaties. Deze praktijksessie beperkt zich omwille van haar aard tot maximum een achttal deelnemers.

 

De nieuwe user interface

Met Jan Dirk Brobbel
MindSonar Nederland

Jan Dirk is (grotendeels) klaar met de nieuwe user ‘tablet first’ interface. De oude was ook wel erg oud. Maar voordat we de nieuwe interface ‘live zetten’, willen we hem nog graag even aan een groepje ervaren MindSonar gebruikers laten zien voor feedback. Er zijn ook inhoudelijk dingen veranderd. Met name de tovenaar: de hiërarchie van criteria wordt nog wel getest, maar de tovenaar zelf is verdwenen. Ook diverse schermen die in deze tijd overbodig lijken, zijn verwijderd. Het geheel is strakker, moderner en korter geworden.

 

MindSonar bij Boss Paint

Met Fernand Vermeulen
Boss Paint

Boss Paint is een voorbeeld van een bedrijf waar MindSonar al jaren wordt gebruikt. Boss paint heeft het de afgelopen jaren opvallend goed gedaan, zeker gezien de malaise in de bouwmarkt. Fernand is de grote aanjager van MindSonar bij Boss Paint. In deze presentatie geeft hij een beeld van wat hij doet en wat de effecten zijn op de organisatie.

 

MindSonar en rij-examen-stress

Met Sjaak de Coninck
De Coninck Traffic Management

Het aantal eerst geslaagden voor het autorijbewijs staat al jaren op nagenoeg hetzelfde niveau. Stress zorgt er bij veel examenkandidaten voor dat het felbegeerde roze ‘papiertje’ nog even op zich laat wachten. Sjaak maakte een blauwdruk van boven- en ondergemiddeld presterende leerlingen. Wat maakt dat één groep met minder spanning op het examen gaat?

 

Hoe zet ik mijn metaprogramma’s in om klanten aan te trekken?

Met Anne-Claire Leenen
InnerMotive

Anne-Claire zet MindSonar met name in om coaches, trainers en adviseurs te helpen zich te profileren als ondernemer. Het gaat erom hoe hun metaprogramma’s een ingang zijn voor hun marketing om klanten aan te trekken. Bij het bepalen van de doelgroep, de  toegevoegde en onderscheidende waarde als ondernemer en coach. Kortom, de rol van metaprogramma’s in het licht van het aantrekken van klanten.

 

De waardenbrug

Met Jaap Hollander
IEP

Hoe ga je om met mensen die andere waarden hebben dan jij? Vaak loopt dat uit op wrijvingen en conflicten. Maar dat hoeft niet. Het mooie van deze methode is dat je eenzijdig, dus alleen werkend met jezelf, aan een overbrugging kunt werken. We starten vanuit waardenverschillen zoals die zichtbaar zijn in de Graves drives in MindSonar. Gebaseerd op de ‘Beliefs bridge;’ van Robert Dilts.

 

MindSonar-minds meet

Met Jennet Burghard
Burghard Training & Coaching

Een workshop met en door elkaar. Met als doel elkaar als MindSonar Professionals beter leren kennen. Appreciative Inquiry vragen gebruiken we als leidraad.
 

New MindSonar products from Latin America

Met Jaime Leal (Skype)
ARO teams
Latijns Amerika heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als een belangrijke producent van MindSonar producten. Drijvende kracht achter deze ontwikkelingen is de van oorsprong Mexicaanse psycholoog Jaime Leal. Vooral het opbouwen van een gemeenschap, de ‘MindSonar Family’, en het uitwerken van het ‘Powered by MindSonar’-concept doen ze in Latijns Amerika heel goed. In deze Skype presentatie vertelt Jaime over deze activiteiten.

 

Healthy Thinking Project

Met Sergei Versteeg
Moeve
Het HTP begint vorm te krijgen. We hebben een website, een pitch, een redenatie, een filmpje en uitgewerkte plannen. Sergei vertelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd en wat onze plannen zijn. Onze pitch: Wij helpen mensen om zo te denken dat ze gezond blijven. Wij doen dat met scans en apps die mensen helpen om fundamenteel anders te gaan denken. Wat ons onderscheidt, zijn de wetenschappelijke basis en de belevingsgerichte technieken waarmee wij deze gezonde denkstijl overdragen. Het mooie hiervan is dat onze scans en apps een aantoonbare bijdrage leveren aan iemands gezondheid en dat ze alleen maar positieve bijwerkingen hebben.

 

MindSonar 2017/2018

Met Jaap Hollander

Wat zijn onze plannen voor het komende jaar?

 • Nieuwe rapportage programmeren.
 • Links tussen metaprogramma’s en ‘mainstream’ science.
 • Wetenschappelijk artikel (laten) schrijven.
 • Interviews met spraakmakende MindSonar gebruikers.
 • MindSonar conferentie in Peru.

Inschrijven

 

 

Naar boven