MindSonar is een online meting van hoe iemand denkt (metaprogramma’s) en wat hij belangrijk vindt (Graves drives). MindSonar is ‘het nieuwe profileren’. Andere metingen, zoals MBTI en Insights, spijkeren mensen vast in een persoolijkheidshokje. MindSonar is de bevrijder: “You are so much more!”
Coaching, team building, werving, selectie, het gaat allemaal beter met MindSonar. Wordt over de hele wereld gebruikt (België, Latijns-Amerika, Polen, Engeland, USA) en hier in Nederland bij het IEP ontwikkeld.

Als jij een röntgenapparaat had voor het menselijk denken, wat zou je daar dan mee doen? Hoe zou je er mensen mee helpen? Hoe zou je er nieuwe producten mee ontwikkelen? Hoe zou je er organisaties mee veranderen? MindSonar is een methode die op een gemakkelijke manier iemands denkstijl doormeet. Een veelzijdige toolkit die gebruikt wordt door honderden coaches, trainers en adviseurs. MindSonar geeft een stevige meerwaarde aan jouw trajecten. MindSonar helpt je om je te onderscheiden. Je kunt je opdrachtgevers nu niet alleen inspiratie bieden, maar ook meetbare resultaten.

In de certificatietraining leer je hoe  dit instrument inzet voor individuele coaching, team building, het verhelderen van iemands missie en nieuwe producten waarmee je je persoonlijke passie omzet in actie.

“Een instrument waarmee je als coach en trainer je toegevoegde waarde enorm vergroot”

“De opleiding is een enorme verrijking als je meer wilt doen met, en leren over, denkstijlen. Een compleet programma, waarmee je met groepen en individuen ook daadwerkelijk aan de slag kunt. En met MindSonar heb je een instrument in handen waarmee je als coach en trainer je toegevoegde waarde enorm vergroot. Aanrader!”

Eelko Vooijs
NLP-trainer/Directeur

“Zo pakkend, hoe mensen zich in het eigen profiel herkennen”

Het instrument om onderliggende denkstijlen zichtbaar te maken en daardoor snel het passende stukje in beweging te brengen. Zo pakkend, hoe mensen zich in het eigen profiel herkennen en daardoor vol met de feedback aan de slag gaan.”

Madelon Crol
Coach/Adviseur

“Zeer toepasbaar voor ondernemers in de opleidings- en trainingsbranche”

“Skills, instrumenten en werkvormen zijn zeer toepasbaar voor ondernemers in de opleidings- en trainingsbranche, maar ook voor coaches.”

Rob van Engelen
Ondernemer

  • Inhoud
  • programma
  • data, lokatie, kosten, e.d. 
  • Trainers
  • mindsonar toepassingen

Programma

Het vereist deskundigheid om de mogelijkheden van MindSonar ten volle te benutten. In de certificatietraining ontwikkelt je die deskundigheid. Denk aan de naam: MindSonar.
Bij een fysiek sonarbeeld zie je iets op de zeebodem liggen, maar het vereist deskundigheid om te kunnen zeggen wat het precies is.

Van problemen naar MindSonar-projecten denken:  vanuit passie en visie missie naar missie en rol
Kennis van de metaprogramma’s en de Graves drives
Synoniemen voor denkstijlen aanreiken
Praktijkvoorbeelden van metaprogramma’s en Graves drives geven
Mensen motiveren met metaprogramma’s
mensen motiveren met motivational drives
Het voorbereidingsgesprek
Mindsonar profielen analyseren
Het interpretatie-gesprek
Probleemanalyse (diagnostiek) met metaprogramma’s
Het eclectisch coachingsmodel
Coachings-niveau 1: Trigger en activerings-uitspraken
Coachings-niveau 2: Hulpbronnen activeren
Coachings-niveau 3: Intensieve doel-definitie  (Solution focussed)
Een teamprofiel maken
Analyse van een teamprofiel
Teambuildingsprogramma F5
Team-analyse met Guus Hustinx

Het logische competentiemodel met Chris Minne

“Genoten van de training”

“Genoten van de training door de aanwezigheid van enthousiaste, open medecursisten en trainers. Vanuit mijn interesse in en geboeidheid door mensen hoe mensen denken en hoe hen dat beweegt, een enorm waardevolle aanvulling.”

Coby Krol
Trainer/Coach

“Het speelse gemak, de diepe kennis en de jarenlange ervaring”

Ik heb genoten van het speelse gemak, de diepe kennis en de jarenlange ervaring, waarmee de trainer toegang verschafte tot de boeiende wereld van metaprogramma’s en de toepassing in coaching en team building. Aanrader!”

Koos Wolcken
NLP-Trainer

“Mooi instrument dat het bedrijfsleven aanspreekt”

“Een verrijking in kennis, inzichten en toepassingen om persoonlijke ontwikkeling op verschillende manieren te stimuleren. Mooi instrument dat het bedrijfsleven aanspreekt vanwege vorm, diepzinnigheid, validiteit en betrouwbaarheid.”

Henri van Hout
Directeur