Vraag: Ik coach mensen. Hoe kan ik het nu eens echt heel anders gaan doen? Niet met al mijn clienten, maar wel met degenen met wie ik niet verder kom. Antwoord: Phil Jeremiah. Een sprankelende combinatie van vrije associatie, humor, provocatieve elementen en congruent therapeutisch advies.

Phil Jeremiah begon in de jaren tachtig met de provocatieve therapie, ongeveer tegelijkertijd met Jaap, Jeffrey en Anneke. Hij is ook langdurig opgeleid door Frank Farrelly. Wij ontmoetten hem jaren geleden tijdens een training van Farrelly in Duitsland. Al sinds het begin is Phil een gewaardeerd docent in de provocatieve opleiding van het IEP. Nu kun je een training bij hem volgen, ook als je nog niet de volledige opleiding doet. Cursisten die de opleiding al gedaan hebben waarderen, zo bleek in afgelopen jaren, de gelegenheid om een nieuwe dosis ‘humor worx’ tot zich te nemen.

The Bubble, Fuckital en het steentje in je schoen

Phil voegt allerlei creatieve nieuwe elementen toe aan het provocatieve coachen. Hij is bijvoorbeeld de uitvinder van ‘the bubble’ een beeldende manier om het kader rond het provocatieve werk te plaatsen. In de provocatieve opleiding hebben we deze metafoor van hem overgenomen. “We are now entering the bubble. And in the bubble strange and wondrous things may happen. And then we will leave the bubble again, and we will talk about what happened in the bubble”.  Ook typerend voor zijn manier van werken is het gebruik van allerlei kleine voorwerpen in de coaching. Bijvoorbeeld een steentje voor in je schoen, als reminder dat je met een zeurend probleem rondloopt. Of een officieel uitziend medicijnenpotje met zijn eigen provocatieve geneesmiddel ‘Fuckital’. Of een dicteerpen die op mechanische toon zegt “We are now entering the bubble”.

 

Datum, trainer en deelnamekosten

Datum 
7 september 2018
Volgende mogelijkheid:
september 2019

Werktijd
10.00 tot 17.30 uur

Trainer
Phil Jeramiah III
Meer informatie over de trainers

Bestemd voor
Coaches, therapeuten, adviseurs, coachende managers e.d. die op zoek zijn naar meer lol in hun werk en die graag vrijer adem willen halen.
Deze workshop is bedoeld voor mensen die al een introductietraining provocatief coachen hebben gevolgd.

Deelnamekosten
€ 260,– Inclusief koffie, thee, lunch en lesmateriaal
Het IEP is niet BTW-plichtig. U betaalt geen BTW.

Waar vindt de training plaats?
Hampshire Landgoedhotel de Holthurnsche Hof te Berg en Dal

 

Inschrijven Reserveren

 


Nieuwe provocatieve werkvormen

Ook inhoudelijk heeft Phil veel te bieden. Hij vormt andere methoden, bijvoorbeeld onderdelen van NLP of het oplossingsgerichte werken, zo om dat ze provocatief worden en toch hun ‘congruente’ werking behouden. Een mooie integratie vaak, tussen traditioneel en provocatief. Ook ontwikkelde hij provocatieve werkvormen zoals ‘de emotielijst’, waarbij de coach vanuit allerlei verschillende emoties provocatieve interventies doet. Het is vaak verrassend om te zien en te ervaren hoe dit – op hetzelfde thema – tot totaal verschillende interventies leidt. Het is tekenend voor Phil’s creativiteit dat hij hier sinds kort weer een nieuwe wending aan heeft gegeven: hij vraagt nu ook van de client om zijn probleem vanuit verschillende emoties te verwoorden…. Omdat hij in zijn eigen praktijk constant aan het experimenteren is, en natuurlijk ook omdat hij uitzonderlijk creatief is, komt Phil ieder jaar met nieuwe provocatieve vondsten.

Kortom: Een belevenis voor iedereen die geïnteresseerd is in provocatief coachen en provocatieve therapie.

Deze training is onderdeel van onze serie eendaagse provocatieve trainingen. Daarmee zet je telkens een volgende stap, ook als je de volledige opleiding nog niet volgt. De trainingen zijn los van elkaar te volgen. Deze training valt samen met dag 10 in de opleiding.

 

Testimonial

’Ongelooflijk hoe Phil Jeremiah in zijn geheel eigen stijl mensen weet aan te spreken en te raken om patronen te doorbreken. De ene keer gebruikt hij verbale power, de andere keer absurde humor en nog een andere keer stilte. Prachtig om te zien hoeveel diepgang hij brengt. Een aanrader!’
–Tim Vanmarcke-België

 

Bestellen