September 2019

2 en 3 september 2019 

Trainingsdag 1 en 2


MindSonar is een online meting van hoe iemand denkt (metaprogramma’s) en wat hij belangrijk vindt (Graves drives). MindSonar is ‘het nieuwe profileren’.

Nieuwe opzet. Je kunt nu op elk gewenst moment beginnen en direct je eerste MindSonar profielen maken. Je begint met individuele mentoring en e-learning en je doet mee aan de eerstvolgende trainingsdagen.

 

Coaching, team building, werving, selectie, het gaat allemaal beter met MindSonar. Wordt in 10 landen gebruikt en hier in Nederland bij het IEP ontwikkeld.


Met Jennet Burghard
en gasttrainer Jaap Hollander

Start: 5 en 6 september 2019


In de najaarsvierdaagse gaan we aan de slag met relatietypen. Want je kunt provoceren op de inhoud, maar ook op de relatie. Ook gaan we provocatief werken in groepen en luisteren we provocatief naar het levensverhaal. We kijken naar cliënten waar je moeite mee hebt als provocatief coach. En natuurlijk hebben we  supervisie-rondes, een doorgaande cliënt en micro-teaching. We kijken naar de vijf kenmerken van goed provocatief werk. En je werkt een dag met Phil Jeremiah, de crazy man from Wales.


Met Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg


Start: 11, 12 en 13 september 2019


Het is jouw taak om resultaten te bereiken met mensen. Je wilt ze helpen om beter te worden in hun werk, soepeler in hun communicatie en sterker als persoon. Maar hoe? Advies geven werkt vaak niet. Wat is het alternatief? Met de NLP-opleiding van het IEP leer je hoe je mensen in verbinding brengt met hun innerlijke kracht. Je leert anderen om zelf oplossingen te vinden in zichzelf. Je krijgt ook zelf meer zelfvertrouwen als professional en je wordt ook zelf sterker en gevoeliger als persoon.


Met Anneke Durlinger en gasttrainers

17 en 18 september 2019


Met deze korte NLP training van het IEP onderscheid je je als professional!
Je communiceert helderder en overtuigender. Je voelt je sterker als persoon.
Je bereikt je doelen gemakkelijker.
Je helpt mensen om de verbinding te vinden, met hun eigen innerlijke kracht en met elkaar.
Niet zomaar een NLP-training. Een IEP-training voor professionals: trainers, coaches, HRM-ers, team builders, docenten, zorg-professionals en leiders.


Met Guus Hustinx en/of Lucie Besselink

19, 20 en 21 september 2019


Maak van je volgende training de beste ooit!
In deze IEP training krijg je als trainer een heel pakket mooie NLP-technieken aangereikt. Hoe zet je direct de juiste kaders in je training? Hoe blijf je zelf in een goede emotionele toestand? Hoe regisseer je kritiek? Hoe gebruik je ankers? En nog veel meer.
Jij wilt als trainer je trainees meer keuzemogelijkheden geven. Welke visie op training helpt daarbij? Is het voor jou meer 'Mensen die denken dat ze iets niet kunnen, veranderen in mensen die denken dat ze het wel kunnen'. Of is het: 'Mensen leren wat ze al kunnen, beter te gebruiken'?


Met Anneke Durlinger

20 september 2019


De jaarlijkse ontmoetingsplek voor MindSonar professionals. Elkaar inspireren. Ideeën opdoen voor projecten. De nieuwe ontwikkelingen volgen. Netwerken. Dit jaar ook: gezamenlijke interpretatie-sessies. En het nieuw kaartspel 'MindGames'.
Het merendeel van de deelnemers bestaat uit doorgewinterde MindSonar gebruikers, en dat is ook wat deze dag zo mooi maakt.


Het programma is een combinatie van lezingen en interactieve workshops.


Met Jaap Hollander, Chris Minne, Guus Hustinx, Jennet Burghard en vele andere MindSonar professionals.

26 en 27 september 2019


Bij leiderschap zijn er drie sleutelwoorden: identiteit, visie en communicatie. Wil jij een succesvol leider zijn? Draag dan een heldere visie op jouw organisatie uit. Een visie die verbonden is met je identiteit. Deze training geeft je een stevig beeld van wie je bent en een 'visioen' van een positieve toekomst voor jouw organisatie. Met daarnaast liefst nog een zwart zij-scenariootje voor de weg-van denkers. Zo schep je een wereld waar mensen bij willen horen. Waar je verder nog aan gaat werken is: hoe geef ik mijn visie zodanig vorm, dat hij ook echt bij mensen 'binnenkomt'?


Met Koos Wolcken & Jennet Burghard


28 september 2019


In 2019 kun je het Eerste Nederlandse Congres voor Provocatief Coachen en Provocatieve Therapie meemaken!

Terugkerend ontmoetingspunt  voor provocatieve coaches in Nederland en België. Gezamenlijke ontwikkeling van de provocatieve stijl van helpen/coachen.

Kennis over de provocatieve benadering van specifieke problemen vergroten. Coaches, coachende leidinggevenden, begeleiders en andere geïnteresseerden voorlichten over de provocatief stijl.


Met Jaap Hollander, Jeffrey Wijnberg en vele andere provocatieve coaches en trainers


Oktober 2019

3 oktober 2019

 Nijmegen


Dilemma’s, in dubio zitten, verdeeld zijn… innerlijke conflicten. Als je mensen begeleidt, dan weet je dat dit de thema’s zijn waar ze niet op eigen kracht uit komen.

Hoe sterker de ene kant wordt, des te harder vecht de andere kant terug. Guerrilla. Incongruentie. Sabotage. Gas geven met je voet op de rem. Zoooo vermoeiend.

Heb je innerlijke conflicten? Kom dan naar de thema-avond. Gratis!

Voor de professionals is dit een kans om het provocatieve coachen in actie te zien.


Met Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg


4 oktober 2019

Nijmegen


Maak ook kennis met de uitdagende, humoristische manier van helpen. Met deze cocktail van liefde, humor en uitdaging bereik je verrassende resultaten. Krijg weer lol in je coachingswerk!
Je ziet live demonstraties van de Nederlandse 'founders' van het provocatieve coachen, Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg. 'The real thing', zeg maar. Je doet spannende oefeningen met collega-professionals. Je probeert het uit in je werk en je staat versteld van je eigen succes...


Met Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg

9 oktober 2019


Chronische pijn: een afschuwelijke beleving en slecht voor je zelfbeeld, je carrière en je relaties. Moeten we daar provocatieve grappen over gaan maken? Ja, misschien wel. Humor heelt.
 

Provocatief trainer (en zelf chronisch pijnpatiënt) Phil Jeremiah zegt: "Provocative coaching can help healing through changes in beliefs, fuelled by the atomic substance of laughter! By understanding the biological basis of the stress response and the effects on illness we can develop better coping strategies, thus empowering people to manage their pain". 

​ 

Met Phil Jeremiah

10 oktober 2019


Vraag: "Ik coach mensen. Hoe kan ik het eens echt heel anders doen? Vooral met de cliënten met wie ik vastloop?” Antwoord: Phil Jeremiah.
Een sprankelende combinatie van vrije associatie, humor, provocatieve elementen en congruent therapeutisch advies. Met heel veel ervaring gebruikt. Gebruik je eigen associaties en houd tegelijkertijd het doel voor ogen. Op een humoristische 'off-the-wall' manier. Een 'must' ook, voor iedereen die provocatief werkt. Voor veel mensen  een jaarlijkse opfrisser. 


Met Phil Jeremiah

10, 11 en 12 oktober 2019


In deze training leer je werken met relaties. Sterker nog: je werkt rechtstreeks met de hersencodes die onze relaties bepalen. Ook de relatie met jezelf. Vind je relaties vaak ingewikkeld? Wie niet? Het is moeilijk om precies te zeggen wat er nu mis is. Of wat er juist zo goed is. Misschien zijn woorden dan ook niet het juiste kanaal.... Het sociaal panorama is een efficiënt en krachtig instrument voor het begeleiden van persoonlijke ontwikkeling. Je ziet hoe dingen in de mentale ruimte worden weergegeven. Vaag wordt concreet. Complex wordt simpel.Volg deze training en ga - als professional en privé - op een nieuwe manier met relaties om.


Met Lucas Derks

14 oktober 2019

Alleen voor provocatieve coaches  level 1 en hoger.


Jaap Hollander en Phil Jeremiah werken met live cliënten. Met als doel om het provocatieve coachen een stapje verder te ontwikkelen, zowel praktisch als theoretisch. Eerst wordt kort een theoretisch model besproken met vijf pilaren, die samen de effectiviteit van het provocatieve werk proberen te verklaren. Dan worden met elke cliënt drie rondes veranderingswerk gedaan, met daar tussenin discussie over
a. Wat er is gebeurd

b. Wat we willen dat er (verder) gebeurt

c. Hoe deze praktijkervaring zich verhoudt tot het model.


Met Jaap Hollander en Phil Jeremiah

24, 25 en 26 oktober 2019


Zie de nieuwste NLP-modellen in actie. Een specialistische NLP-training, alleen toegankelijk voor Masterpractitioners.
 Er wordt gewerkt met concrete live doelen/problemen van deelnemers. Daarbij put Robert uit vier generaties NLP, 'Generative Change' (persoonlijke ontwikkeling) en 'Succes Factor Modelling' (organisatie-ontwikkeling).

Vervolgens modelleren Jaap Hollander en Anneke Meijer wat hij heeft gedaan, het hoe en het waarom. Ook de deelnemers stellen hun vragen. Vervolgens wordt er als Mastermind gewerkt aan het borgen van de leerervaringen en doen we veranderingswerk met elkaar.


Met Robert Dilts


November 2019

5 en 6 november en 10 december 2019


Het motto van het Speaking Circles® systeem is:
Stop performing, start connecting!
Het gaat om 'relational presence'. Neem de rust en zoek de verbinding, voordat je met de inhoud komt. Maak contact met mensen in plaats van met doelstellingen.
Na deze training sta je anders voor de groep. Je bent jezelf. Je gaat het contact echt aan. Je presentaties zullen nooit meer hetzelfde zijn…


Met Koos Wolcken & Jennet Burghard

Start: 7, 8 en 9 november 2019


Het is jouw taak om resultaten te bereiken met mensen. Je wilt ze helpen om beter te worden in hun werk, soepeler in hun communicatie en sterker als persoon.
Maar hoe? Advies geven werkt vaak niet. Wat is het alternatief?
Met de NLP opleiding van het IEP leer je hoe je mensen in verbinding brengt met hun innerlijke kracht. Je leert anderen om zelf oplossingen te vinden in zichzelf. Je krijgt ook zelf meer zelfvertrouwen als professional en je wordt ook zelf sterker en gevoeliger als persoon.


Met Anneke Meijer en gasttrainers

7 en 8 november 2019


Kun je ook provocatief werken met een groep mensen?
Zeker wel! Daag dat team maar eens stevig uit!
Leer hoe je standaard interventies uit de teambuilding op een nieuwe, provocatieve, uitdagende wijze kunt inzetten.
Voeg een mooie mogelijkheid toe aan je palet, vooral nuttig voor 'moeilijke' teams.
Ervaar aan den lijve wat het effect is, als je als groep wodt uitgedaagd.


Met Ingeborg van der Oord

8 en 9 november 2019


Zou het niet prachtig zijn, als je de compassie van je hart, de creativiteit van je hoofd en de moed van je onderbuik zou kunnen laten samengaan? Wist jij al dat onderzoek heeft aangetoond dat - naast in je hoofd – er ook neurale netwerken of ‘breinen’ aanwezig zijn in je hart en je onderbuik? In het taoïsme en het boeddhisme wordt al verwezen naar het belang van samenwerking tussen deze ‘delen’. En luister maar eens naar onze taal: we hebben het over ons denkhoofd, over dingen niet kunnen verteren, en over hartverwarmende ervaringen. De nieuwste kennis in de neurowetenschappen valideert de werkwijzen uit diverse oude tradities.


Met Wilbert Molenaar

Start: 14 en 15 november 2019


De nieuwe manier van werken met organisaties. Het IEP geeft je antwoorden op de onderstroom.
Er wordt gefuseerd, gesplitst, gereorganiseerd, gekanteld,  geïnnoveerd, gediversifieerd en ga zo maar door. En voel jij ook, dat  er fundamenteel maar bar weinig verandert? Oorzaak? Problemen in de onderstroom, de drijfveren, de motivatie, het commitment en de cultuur. Daar ligt de hefboom voor duurzame verandering. Jij gaat leren om met die hefboom te schakelen.


Met Guus Hustinx en Mieke Laarakkers

14, 15 en 16 november 2019

Natuurlijk wil jij als teamleider of trainer graag een groep waarin mensen elkaar respecteren, ondersteunen en stimuleren. Een team is een groep met een doel, en als het een trainingsgroep is: een leerdoel. Wat bepaalt nu of dat doel gehaald wordt of niet? Voor een flink deel af van overtuigingen, wat men gelooft en war men - vaak onbewust - van uitgaat.
In deze training leer je heel doelgericht krachtgevende overtuigingen te ontwerpen en hoe je die uitdraagt in de groep.


Met Anneke Durlinger

21, 22 en 23 november 2019


Met deze korte NLP training van het IEP onderscheid je je als professional!
Je communiceert helderder en overtuigender. Je voelt je sterker als persoon.
Je bereikt je doelen gemakkelijker.
Je helpt mensen om de verbinding te vinden, met hun eigen innerlijke kracht en met elkaar.
Niet zomaar een NLP-training. Een IEP-training voor professionals: trainers, coaches, HRM-ers, team builders, docenten, zorg-professionals en leiders.


Anneke Durlinger en/of Gerrit Ophuis

26 november 2019


Aan de slag met ‘moeilijke’ teams. Herken je dit? Je hebt de MindSonar opleiding gedaan, maar je wilt meer leren over teams. Een algemene teamtraining zoals F5 zie je jezelf nog wel doen, maar je voelt je nog niet klaar om met ‘problematische teams’ aan de slag gaan. In deze korte training put je uit de uitgebreide ervaring die Guus Hustinx in de loop van de jaren heeft opgebouwd.


Met Guus Hustinx


Januari 2020

Provocatief werken met onzekerheid

16 januari 2020 
Groningen


Je hebt echt niet het gevoel dat je er toe doet. Of eigenlijk weet je wel zeker dat je er helemaal niet toe doet. Iedereen om je heen is sterk, succesvol, mooi en gelukkig. Helaas is dat bij jou precies andersom. Jij bent zwak, mislukt, lelijk en gefrustreerd.

Je denkt: ik weet niks, ik kan niks, ik doe niks goed, ik heb niks te vertellen. Logisch toch, dat je je onzeker voelt?

Benieuwd wat een provocatieve coach tegen jou zou zeggen? Kom naar de thema-avond. Gratis!

Voor de professionals is dit een kans om het provocatieve coachen in actie te zien.


Met Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg

17 januari 2020 
Groningen


Maak ook kennis met de uitdagende, humoristische manier van helpen. Met deze cocktail van liefde, humor en uitdaging bereik je verrassende resultaten. Krijg weer lol in je coachingswerk!
Je ziet live demonstraties van de Nederlandse 'founders' van het provocatieve coachen, Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg. 'The real thing', zeg maar. Je doet spannende oefeningen met collega-professionals. Je probeert het uit in je werk en je staat versteld van je eigen succes...


Met Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg

Start: 23, 24 en 25 januari 2020


Het is jouw taak om resultaten te bereiken met mensen. Je wilt ze helpen om beter te worden in hun werk, soepeler in hun communicatie en sterker als persoon.
Maar hoe? Advies geven werkt vaak niet. Wat is het alternatief?
Met de NLP opleiding van het IEP leer je hoe je mensen in verbinding brengt met hun innerlijke kracht. Je leert anderen om zelf oplossingen te vinden in zichzelf. Je krijgt ook zelf meer zelfvertrouwen als professional en je wordt ook zelf sterker en gevoeliger als persoon.


Met Koos Wolcken en gasttrainers

30 en 31 januari en 1 februari 2020


Maak van je volgende training de beste ooit!
In deze IEP training krijg je als trainer een heel pakket mooie NLP-technieken aangereikt. Hoe zet je direct de juiste kaders in je training? Hoe blijf je zelf in een goede emotionele toestand? Hoe regisseer je kritiek? Hoe gebruik je ankers? En nog veel meer.
Jij wilt als trainer je trainees meer keuzemogelijkheden geven. Welke visie op training helpt daarbij? Is het voor jou meer 'Mensen die denken dat ze iets niet kunnen, veranderen in mensen die denken dat ze het wel kunnen'. Of is het: 'Mensen leren wat ze al kunnen, beter te gebruiken'?


Met Anneke Durlinger


Februari 2020

Start: 6, 7 en 8 februari 2020


In deze gevorderde opleiding van het IEP maak je een sprong vooruit in je NLP-werk. Je werkt met diepliggende overtuigingen. Je tovert met taal. Je maakt contact met denkstijlen. Je ontwikkelt zelf een nieuwe NLP techniek.
Je kunt meer met NLP, je komt dieper en je voelt je sterker als professional.


Met Jaap Hollander, Anneke Meijer en gasttrainers

Start: 13 en 14 februari 2020


Leer provocatief coachen bij het IEP en krijg les van de Nederlandse grondleggers zelf. Volg een intensieve, uitgebreide training in deze uitdagende manier van helpen.
Verleg je grenzen. Kom pijlsnel tot de kern. Werp je ketenen af. Maak gebruik van wat er innerlijk in je leeft. Krijg weer lol in je werk. Relax. Onderscheid je.
En last but not least: bereik prachtige resultaten met mensen waar je collega’s op stuklopen.


Met Jaap Hollander, Jeffrey Wijnberg, Anneke Meijer, Phil Jeremiah en Jeroen Stek

Start: 13 en 14 februari 2020


Leer provocatief coachen bij het IEP en krijg les van de Nederlandse grondleggers zelf. Volg een intensieve, uitgebreide training in deze uitdagende manier van helpen.
Verleg je grenzen. Kom pijlsnel tot de kern. Werp je ketenen af. Maak gebruik van wat er innerlijk in je leeft. Krijg weer lol in je werk. Relax. Onderscheid je.
En last but not least: bereik prachtige resultaten met mensen waar je collega’s op stuklopen.


Met Jaap Hollander, Jeffrey Wijnberg, Anneke Meijer, Phil Jeremiah en Jeroen Stek

Start: 13 en 14  februari 2020


Ben jij een echte provocatieve die-hard? Weet jij van geen ophouden? Staat het provocatief coachen bij jou op nummer één? Noem jij jezelf op Linked-In al jaren 'provocatief coach'?
Dan is deze training voor jou. Je doet alles nog een keer. Je begeleidt eerstejaars. Je oefent met collega-tweedejaars. Je doet live supervisie met echte cliënten. Aan het eind van het jaar doe je een serieus examen en kun je jezelf onderscheiden als provocatief coach 'Level Two'. Dat kan niet iedereen zeggen.

Met Jaap Hollander, Jeffrey Wijnberg, Anneke Meijer, Phil Jeremiah en Jeroen Stek

13 en 14 februari 2020


Na de introductietraining is de opleiding provocatief coachen het mooiste vervolg. Maar als dat voor jou nog niet is weggelegd, is dit een alternatief. Heb je toch iets...
Leer in deze snelle tweedaagse IEP training de basiselementen waarmee je prima provocatief werk kunt doen. Je leert een serie 'logisch' samenhangende provocatieve elementen, die samen een complete provocatieve sessie vormen.


Met Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg


Maart 2020

9 en 10 maart 2020 

Trainingsdag 3 en 4


MindSonar is een online meting van hoe iemand denkt (metaprogramma’s) en wat hij belangrijk vindt (Graves drives). MindSonar is ‘het nieuwe profileren’.

Nieuwe opzet. Je kunt nu op elk gewenst moment beginnen en direct je eerste MindSonar profielen maken. Je begint met individuele mentoring en e-learning en je doet mee aan de eerstvolgende trainingsdagen.

 

Coaching, team building, werving, selectie, het gaat allemaal beter met MindSonar. Wordt in 10 landen gebruikt en hier in Nederland bij het IEP ontwikkeld.


Met Jennet Burghard
en gasttrainer Jaap Hollander

11, 12, 13 en 14 maart 2020


Een nieuw inzicht... je hebt eigenlijk drie breinen: hoofd, hart en onderbuik.
mBIT combineert oude tradities met recente hersenwetenschap.
Voeg een mooie nieuwe serie methodieken toe aan je palet!
Leer in deze IEP-training hoe je mensen met eenvoudige oefeningen helpt om hun drie breinen in balans te houden.


Met Wilbert Molenaar 

19, 20 en 21 maart 2020 


‘Waar-we-naartoe-willen’-boodschappen komen nauwelijks binnen bij iemand die in ‘Wat-we-moeten-voorkomen’-termen denkt. En dat is maar een van de vele voorbeelden. Leer in deze IEP training hoe je denkstijlen kunt doorgronden en hoe je zorgt dat je boodschap ook echt binnenkomt.


Met Anneke Durlinger en/of Guus Hustinx


April 2020

1 en 2 april en 14 mei 2020


Het motto van het Speaking Circles® systeem is:
Stop performing, start connecting!
Het gaat om 'relational presence'. Neem de rust en zoek de verbinding, voordat je met de inhoud komt. Maak contact met mensen in plaats van met doelstellingen.
Na deze training sta je anders voor de groep. Je bent jezelf. Je gaat het contact echt aan. Je presentaties zullen nooit meer hetzelfde zijn…


Met Koos Wolcken en Jennet Burghard

2 en 3 april 2020


Kun je ook provocatief werken met een groep mensen?
Zeker wel! Daag dat team maar eens stevig uit!
Leer hoe je standaard interventies uit de teambuilding op een nieuwe, provocatieve, uitdagende wijze kunt inzetten.
Voeg een mooie mogelijkheid toe aan je palet, vooral nuttig voor 'moeilijke' teams.
Ervaar aan den lijve wat het effect is, als je als groep wodt uitgedaagd.


Met Ingeborg van der Oord

2, 3 en 4 april 2020


Met deze korte NLP training van het IEP onderscheid je je als professional!
Je communiceert helderder en overtuigender. Je voelt je sterker als persoon.
Je bereikt je doelen gemakkelijker.
Je helpt mensen om de verbinding te vinden, met hun eigen innerlijke kracht en met elkaar.
Niet zomaar een NLP-training. Een IEP-training voor professionals: trainers, coaches, HRM-ers, team builders, docenten, zorg-professionals en leiders.


Met Guus Hustinx en Mieke Laarakkers

Start: April 2020


Het is jouw taak om resultaten te bereiken met mensen. Je wilt ze helpen om beter te worden in hun werk, soepeler in hun communicatie en sterker als persoon.
Maar hoe? Advies geven werkt vaak niet. Wat is het alternatief?
Met de NLP opleiding van het IEP leer je hoe je mensen in verbinding brengt met hun innerlijke kracht. Je leert anderen om zelf oplossingen te vinden in zichzelf. Je krijgt ook zelf meer zelfvertrouwen als professional en je wordt ook zelf sterker en gevoeliger als persoon.


Met Judith Warmerdam en gasttrainers

17 april 2020 
Amsterdam


Maak ook kennis met de uitdagende, humoristische manier van helpen. Met deze cocktail van liefde, humor en uitdaging bereik je verrassende resultaten. Krijg weer lol in je coachingswerk!
Je ziet live demonstraties van de Nederlandse 'founders' van het provocatieve coachen, Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg. 'The real thing', zeg maar. Je doet spannende oefeningen met collega-professionals. Je probeert het uit in je werk en je staat versteld van je eigen succes...


Met Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg

23 april 2020


Geef je provocatieve werk nog meer diepgang. Beleef het erfgoed van Frank Farrelly, de oorspronkelijk grondlegger van de provocatieve therapie.

Wij specificeerden Frank's manier van werken in 53 Farrelly-factoren. 25 daarvan kun je altijd inzetten.

Zie het als 25 provocatieve kaarten die je altijd kunt spelen.
In deze IEP training zie je de bouwstenen van de provocatieve stijl in actie. Je krijgt meer zicht op je eigen manier van werken. Je wordt veelzijdiger als provocatief coach.


Met Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg

23 en 24 april 2020


In de zomervierdaagse gaan we kijken naar Frank Farrelly, de Amerikaanse grondlegger van de provocatieve therapie.

Natuurlijk komt ook de provocatieve grondplaat aan de orde. 


Je leert werken met de Farrellyfactoren. Je ontdekt met welke factoren jouw provocatieve stijl het meest wordt versterkt. 

Verder leer je werken met provocatieve diagnostiek. Vaak zit de essentie van het probleem al in de eerst zin! 

Ook ga je improviseren en dramatiseren met Jeroen Stek.


Met Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg


Juni 2020

12 juni 2020


Waarom wil de provocatieve coach zo graag tot de kern komen? 
Omdat zijn provocatieve capriolen daar gewoon het beste werken. 
Hij analyseert meteen de eerste minuten: de stoelendans, het lichaam, de kleding, het soort contact, de toon, de eerste zin... Wat borrelt er op, in het onbewuste van de coach? Hij vertrouwt op zijn eigen associaties.
En hij kijkt naar het relatietype, de levensfase, de onderliggende angsten. Eigenlijk zou iedere coach dit moeten kunnen.
Diagnostiek 'al-doende'. Pijlsnel tot de kern!


Met Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg