Menu 

Goede keuze maken tussen aanpassen en bij jezelf blijven in een nieuwe situatie (Een)

Artikel: Bij Jezelf Blijven

Auteur: Louella Rondon

Beschrijving: Modelleringsverslag NLP mastersopleiding 2004.

Waarom heb ik dit gemodelleerd?
Ik heb altijd bewondering gehad voor de mensen die in een nieuwe omgeving met gemak, cq een soort flair, contact maken met anderen. Ze bewegen zich op een soepele manier door de ruimte. Die mensen vallen me in een nieuwe omgeving meteen op. Het zijn mensen die al snel contact hebben met anderen, makkelijk over zichzelf kunnen vertellen, een ontspannen houding hebben, zichzelf zijn, vloeiende bewegingen hebben…….het is moeilijk om het precies onder woorden te brengen. Ze roepen bij mij het gevoel op dat ik mag zijn wie ik ben.

Toen ik de eerste dag begon met de masteropleiding viel mijn begeleider mij meteen op. Zij heeft bovengenoemde kenmerken en tot mijn vreugde is ze nog Antilliaanse ook. Ik had al meteen mijn model. Als ik in een nieuwe omgeving kom, dan kan ik rustig blijven en contact maken, maar ik mis een bepaalde “flair”. Ik vind dat ik op een houterige manier door de ruimte beweeg. Ik ben erg nieuwsgierig naar die flair, souplesse in de bewegingen. Het lijkt erop alsof er iets meer gebeurd dan een rustige ademhaling.

Naast de begeleidster heb ik nog 2 mensen gemodelleerd. De ene expert heeft een cateringsbedrijf en komt daardoor steeds in nieuwe situaties. De andere expert is een vriendin. Ze maakt op feestjes altijd op een spontane manier contact.

About the Author Librarian

Librarian is geen auteur. Het is een adminstratieve dienst die artikelen uit de oude IEP bibliotheek als posts op deze site heeft geplaatst. De datum van het artikel is ongeveer geschat (per jaar).

Leave a Comment: