Menu 

Plezier in de kroeg

Artikel: Kroeg

Auteur: Paul Bomers

Beschrijving: Modelleringsverslag 2004; Er is niets dat simpeler lijkt dan ‘hangen aan de bar’. Gewoon pretentieloos in een kroeg zitten, daar ‘zijn’, en daar plezier aan beleven. En toch ben ik eigenlijk nooit op deze manier ‘uit geweest’.

Geen idee wat ik in zo’n kroeg zou moeten zoeken en wat ik daar zou moeten doen. Die keren dat ik wel eens in een hotel was, of dat ik ter viering van het een of ander toch aan een bar ‘moest’ hangen had ik altijd spanning in mijn lijf. Ik vond blijkbaar dat ik iets moest, gezellig moest zijn, onderhoudend. Communiceren met een bepaald doel is nooit een probleem geweest. Maar ja, dat werkte hier blijkbaar niet. In ieder geval niet voor mij. Wat doe je dan in een kroeg? Het was, kortom, tijd om ervaren kroegtijgers eens uit te horen omtrent hun ‘expertise’. De techniek die hier uit voort kwam werkt goed om plezierig een avond “uit te gaan” maar zal het ook op recepties en andere gelegenheden goed doen. Daarmee is deze techniek vrijwel zeker niet uniek in NLP maar is in ieder geval voor mij zeer nuttig gebleken.

About the Author Librarian

Librarian is geen auteur. Het is een adminstratieve dienst die artikelen uit de oude IEP bibliotheek als posts op deze site heeft geplaatst. De datum van het artikel is ongeveer geschat (per jaar).

Leave a Comment: