Menu 

Conflict? Hoezo Conflict!

Artikel: Conflict Hoezo conflict

Auteur: Hein Berendsen

Beschrijving: Quality of Attention. Modelleringsverslag 2007. Rapport maken en hebben is 1. Rapport houden is nog wat anders. In mijn modelleeropdracht wil ik dit verder specificeren naar rapport met kinderen. En wel in potentiële conflictsituaties. De mate van conflict is overigens zeer relatief. Het gaat om ’gewone’ situaties in het gezinsleven.

1. Waarom heb ik dit gemodelleerd?
Rapport maken is voor mij één van de meest essentiële uitgangspunten van menselijk contact. Niet alleen tijdens NLP werk maar zeer zeker ook in het dagelijks leven, zowel zakelijk als privé. Als twee mensen rapport met elkaar hebben, dan wordt hun relatie gekenmerkt door:

Vertrouwen
Gevoelsmatige betrokkenheid
Bereidheid om elkaar te volgen
Respect voor elkaars wereldmodel
Sterk op elkaar gerichte aandacht

Rapport maken en hebben is 1. Rapport houden is nog wat anders. In mijn modelleeropdracht wil ik dit verder specificeren naar rapport met kinderen. En wel in potentiële conflictsituaties. De mate van conflict is overigens zeer relatief. Het gaat om ’gewone’ situaties in het gezinsleven.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • aan tafel komen
  • naar bed gaan
  • stoppen met televisie kijken
  • ’rommel’ opruimen
  • tanden poetsen voor het naar bed gaan
    etc.

About the Author Librarian

Librarian is geen auteur. Het is een adminstratieve dienst die artikelen uit de oude IEP bibliotheek als posts op deze site heeft geplaatst. De datum van het artikel is ongeveer geschat (per jaar).

Leave a Comment: