Menu 

Ideeën presenteren aan sceptische mensen

Artikel

: Ideeën Presenteren aan Sceptische Mensen

Auteur: Koen Lucas

Beschrijving: 2010. Samenvatting van een audio-boek van Shelle Rose Charvet over het overtuigen van sceptici. MSWord formaat.

Inleiding

Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat het moeilijk kan zijn om gehoor te vinden voor informatie of een voorstel. Sommige mensen lijken er uisluitend op uit te zijn om zwakke punten in je betoog te vinden en er is altijd wel iemand die zo sceptisch is dat hij niet eens luistert naar wat je te zeggen hebt. Je kunt dan de neiging hebben om je woorden kracht bij te zetten, nog meer argumenten aan te dragen, de luisteraar te verleiden of te commanderen, maar het is duidelijk dat die tactieken op verschillende mensen verschillende uitwerkingen hebben. En hoe enthousiaster je bent, des te meer weerstand veel mensen lijken te hebben.

Je kunt niet afdwingen dat mensen je ideeën omarmen, maar zou het niet mooi zijn als je ze er ten minste toe zou kunnen brengen hun geest open te stellen en echt naar je te luisteren?

About the Author Librarian

Librarian is geen auteur. Het is een adminstratieve dienst die artikelen uit de oude IEP bibliotheek als posts op deze site heeft geplaatst. De datum van het artikel is ongeveer geschat (per jaar).

Leave a Comment: