Menu 

Kritisch Verbinden (modelleringsproject)

Auteur: Christine Beenhakker

Modelleringsproject:  Kritisch_verbinden

Over dit project zegt Christine: “In mijn werk als zelfstandig ondernemer kom ik regelmatig in situaties, waarbij ik met een potentiële opdrachtgever aan tafel zit om een opdracht of klus door te spreken. Ik ben dan geneigd om zodanig met de opdrachtgever mee te denken, dat ik mijn eigen zakelijke doelstellingen uit het oog verlies en mezelf daardoor tekort doe. Met name als het gaat om het afsluiten van contracten, het doorspreken van randvoorwaarden en het “aftimmeren” van de vergoeding voor mijn diensten kom ik dit tegen. Ik ben teveel bij de ander en te weinig bij mezelf, waardoor ik niet kritisch genoeg ben : wil ik dit wel? Is dit wat ik voor ogen had? Ik stel de relatie (verbinding) boven het zakelijk resultaat. Dit levert bij mij uiteraard de nodige frustratie op.

Bij het invullen van mijn eigen Metaprofiel kwamen mijn metaprogramma’s “Proactief”, “Naar toe”, “Opties” en “Voldoet wel” alsook “Controle binnen Zelf” en “Interne referentie”duidelijk naar voren.
Deze kwaliteiten zijn voor mij doorgaans zeer helpend, maar in een zakelijke context waarin ik voor mezelf een bepaald resultaat moet behalen vormen “naar toe” en “voldoet wel” een belemmering om mijn doelstelling te behalen.

About the Author Posting

Posting is geen auteur. Dit is iemand van IEP Support, die een artikel van de auteur aangeleverd heeft gekregen en in de IEP bibliotheek (Blog) heeft geplaatst. De auteur is degene die bij het artikel staat aangegegeven.

Leave a Comment: