Menu

Gewone mensen hebben daar misschien last van…..

Artikel: Gewone Mensen

Auteur: Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg

Beschrijving: Hoofdstuk uit het boek “Provocatief coachen”. Verscheen ooit in de oude – toen nog papieren – Eekhoorn. De vier Farrellyfactoren die in dit artikel worden besproken, zijn allemaal reacties op problemen. Reacties die, ook nu weer, radicaal verschillen van de manier waarop de gemiddelde coach of therapeut op een probleem reageert.

Mensen zouden in coaching of therapie kunnen gaan omdat het heel goed met ze gaat en ze het nog beter willen hebben. Theoretisch zou dat mogelijk zijn. Maar in de praktijk is het motto: If it works, don’t fix it! Mensen zoeken meestal pas coaching – en zeker geldt dat voor therapie – op het moment dat ze hindernissen, frustraties, remmingen of mislukkingen tegenkomen. En dan moeten het ook nog problemen zijn, die op overtuigende wijze hebben bewezen dat ze niet vanzelf verdwijnen. De vier Farrellyfactoren die we in dit artikel bespreken, zijn allemaal reacties op problemen. Reacties die, ook nu weer, radicaal verschillen van de manier waarop de gemiddelde coach of therapeut op een probleem reageert.

Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg

About the Author Librarian

Librarian is geen auteur. Het is een adminstratieve dienst die artikelen uit de oude IEP bibliotheek als posts op deze site heeft geplaatst. De datum van het artikel is ongeveer geschat (per jaar).

Leave a Comment: