Menu

NLP coach

NLP coaching speelt een belangrijke rol binnen het IEP. In een NLP-opleiding zitten mensen met verschillende doelstellingen, waardoor ook NLP coaching voor verschillende deelnemers een verschillende rol speelt. Sommigen willen op de eerste plaats hun communicatie met mensen versterken, anderen willen zichzelf ontwikkelen als persoon en professional en weer anderen willen gaan werken als NLP coach, hetzij als hoofdactiviteit, hetzij als deelactiviteit binnen een ander beroep. Sommigen willen zelfs een praktijk oprichten met een bord ‘Coach NLP’ op de deur. Voor al deze doelgroepen geldt dat NLP coaching een belangrijk onderdeel is van de training, hetzij als beroepsactiviteit, hetzij voor persoonlijke ontwikkeling, hetzij voor inzicht in mensen en hulpbronnen.

 

Overigens, wij hebben het nu over de rol van NLP coachen binnen onze opleidingen, maar misschien wilt u helemaal geen coach worden, maar bent u op zoek naar een NLP coach voor uzelf. In dat geval verwijzen wij u graag door naar www.vindeengoedecoach.com. Daar kunt u zoeken naar een NLP coach bij u in de buurt.

 

Omdat NLP zich bezighoudt met doelen, hindernissen en innerlijke hulpbronnen, en ook omdat NLP in eerste instantie (in de jaren tachtig) voor een-op-een begeleiding werd ontwikkeld, is coaching NLP de meest gebruikte toepassing. Daarnaast heb je nog management NLP, onderwijs NLP, leiderschaps-NLP, enzovoort. NLP coachen is vooral populair omdat het praktisch is, veelzijdig, diepgaand en goed gestructureerd. Uiteraard heb je verschillende niveaus van NLP coachen. Je hebt een eerste niveau, waarbij innerlijke hulpbronnen worden geactiveerd. Op een tweede niveau worden hindernissen opgelost met gerichte coaching NLP technieken. Op een derde niveau worden niet alleen nieuwe vermogens ontwikkeld maar wordt ook aan overtuiging en identiteit gewerkt. Idealiter kan iemand die zich ‘Coach NLP’ noemt op al deze niveaus werken.

 

Onze NLP opleidingen: NLP Practitioner, NLP in organisaties en NLP Masterpractitioner.

In company trainingen: een IEP training in uw organisatie.

NLP Trainingen: Onze korte NLP trainingen.

NLP Achtergrond: NLP achtergronden: Wat is NLP?, NLP artikelen, NLP boeken e.d.