Menu 

Met deze korte NLP training van het IEP onderscheid je je als professional!
Je communiceert helderder en overtuigender. Je voelt je sterker als persoon.
Je bereikt je doelen gemakkelijker. ​
Je helpt mensen om de verbinding te vinden, met hun eigen innerlijke kracht en met elkaar.
Niet zomaar een NLP-training. Een IEP-training voor professionals: trainers, coaches, HRM-ers, team builders, docenten, zorg-professionals en leiders.

Het is jouw taak als professional om resultaten te bereiken met mensen. Dus wil je ze helpen om hun innerlijke kracht optimaal te benutten. Vaak wordt er gedacht dat het dan om het gedrag gaat, maar in feite gaat het om de beleving. Het gedrag is daar een resultaat van. Daarom is de vraag: Wat voor beleving roep ik bij de ander op? En wat wil ik eigenlijk oproepen? En in wat voor stemming moet ik dan zelf zijn - en hoe moet ik dan zelf denken - om dat voor elkaar te krijgen? Je wilt een positieve invloed hebben op wat mensen voelen, denken en doen. Alleen, sommigen kunnen dat uitstekend, en anderen kunnen het niet. Wat is het verschil? Dat is waar het bij NLP om gaat.

NLP onderzoekt de wisselwerking tussen beleving, wereldbeeld (overtuigingen) en gedrag. Wil jouw medewerker, jouw client of jouw collega bijvoorbeeld beter begrijpen wat er omgaat in klanten? Wil hij zijn visie krachtiger neerzetten? Wil hij persoonlijke spanningen en remmingen overwinnen? Wil hij overtuigender worden als leider? Wil hij zijn passie omzetten in actie? Op al dit soort vragen heeft NLP mooie antwoorden. 

Onze omgeving vraagt ons vaak om te kiezen. 'Maak nu eens een duidelijk keuze!' Laat je je leiden door je emoties, of benader je het rationeel? Vertrouw je op je hoofd of op je hart? Ga je voor de taak of voor de relatie? Maar helaas, hoe daadkrachtiger we kiezen, hoe sterker ook de trekkracht van het tegendeel vaak wordt. Ware kracht berust op integratie. NLP is dan ook: rationeel plus emotioneel, overtuiging plus vaardigheid, structuur plus intuïtie, gevoeligheid plus duidelijkheid, resultaat plus idealen.

NLP is opgebouwd uit drie hoofdelementen: focus op de innerlijke beleving, het modelleren van bijzondere vernmogens en een methodiek om goed contact te maken.

  • THEMA’S
  • programma
  • Nlp bij het iep
  • data , Plaats, kosten, e.d.
  • TRainers

Bij voldoende deelnemers wordt de training door twee trainers, werkend als duo, gegeven.

Guus Hustinx

Ingenieur, NLP-trainer, managementcoach en -trainer. 

Guus heeft ervaring als projectmanager en in directiefuncties. Maakte in 1994 de overstap naar begeleiding en training. Hij is partner in Intens, een bureau dat zich richt op de effectiviteit van teams en organisaties, zowel in de private als de publieke sector. Hij heeft zich gespecialiseerd in het toepassen van NLP bij teambuilding en verandertrajecten. Hij ontwikkelde ‘het Speelveld der verandering’, een systemisch model om de dynamiek in organisaties op te sporen en te veranderen.

Samen met Anneke Durlinger schreef hij het boek: ‘Voorbij je eigen wijze, effectief communiceren met metaprogramma’s in professionele relaties’. Samen met Mieke Laarakkers schreef hij ‘Speelveld der verandering, de onzichtbare organisatie-dynamiek als hefboom’.

Mieke Laarakkers

Docent agogiek, trainer/coach, master-NLP

Mieke studeerde agogiek aan de HAN. Na haar topsportcarrière als handbalster werkte ze met groepen gehandicapten waarbij ze tegen de gangbare opvattingen in, vooral op zoek ging naar wat deze mensen wèl kunnen. Ze werkte als trainer bij de contractpoot van de Hogeschool Haarlem en werd in 2001 partner bij Intens. 

Zij studeerde NLP bij het IEP te Nijmegen waar zij haar masters behaalde. Zij volgde opleidingen in Familie-, organisatie- en systeemopstellingen opstellingen en werken met trauma’s bij onder meer het Hellingerinstituut, Inge Land, Mathias Varga von Kibed en Interakt.

Zij is co-acteur van ‘Ecologisch veranderen van organisaties, Speelveld der Verandering’.

Mieke is een ervaren bergsporter die deze ervaring in al haar trajecten integreert.

Anneke Durlinger
NLP-trainer en coach

Ziet NLP als ‘inner human resource management’ en als optimaal middel om tot zelfverwezenlijking te komen. Werkt al vele jaren binnen het IEP als NLP-trainer. Heeft een vanzelfsprekend vertrouwen in de kwaliteiten en het potentieel van mensen. Gaat uit van de aanname ‘Problemen doen zich pas voor als je de hulpbronnen hebt om ze op te lossen’.

Binnen het IEP geeft ze samen met diverse andere trainers en met een voortdurend enthousiasme verschillende trainingen, waaronder de NLP-practitionerstraining en ‘NLP voor trainers’.

Een van haar specialisaties is de toepassing van NLP in groepen (m.n. groepsrapport) vanuit het idee: ‘Zorg voor het grote geheel, door aandacht voor het kleine detail’. Schreef samen met Guus Hustinx het boek ‘Voorbij je eigen wijze’ over metaprogramma’s en ‘Handboek voor trainers, stappen ter verrijking’.

Lid van de Internationale NLP Leadership Summit

Lucie Besselink

Docente psychologie, trainer, adviseur organisatie-adviesbureau

Het is haar vaste overtuiging dat mensen wel willen veranderen, maar dat ze niet veranderd willen worden. Bij ingrijpende veranderingen in leven of werk is het essentieel dat mensen met zichzelf en anderen in dialoog gaan, om bepalen wat de juiste keuzes zijn. Daarbij gaat het meestal niet om het vinden van het enige ware en goede. Over het algemeen is het een kwestie van afwegen: Wat is er voor mij belangrijk, en welk effect heeft deze keuze op mijn leven of op mijn omgeving?

Geeft trainingen in NLP, samenwerking, persoonlijke effectiviteit en presentatie, en ben een personal coach voor managers en leidinggevenden die in een veranderende omgeving nieuwe wegen zoeken om hun functie vorm te geven. OndersteunT mensen die van werk zijn veranderd of willen veranderen of dreigen vast te lopen in hun werk. Begeleidt mensen die willen re-integreren.

Jennet Burghard

Bestuurskundige, trainer, coach

Heeft een doctoraal Bestuurskunde en vele andere opleidingen voltooid: NLP Master Practitioner, mBIT Master Coach, gecertificeerd leiderschapstrainer, Training Director Speaking Circles®, MindSonar® Trainer, Sociaal Panorama Consulent en Destination Coach®.

Heeft sinds 1998 bhaar eigen trainingsbureau en coachingspraktijk. Centraal in haar werk staat het begeleiden van individuen en teams bij veranderingen in zichzelf en in relatie tot hun omgeving.

Schreef samen met Koos Wolcken het boek 'Present!' over 'relational presence' en authentiek presenteren.Geeft MindSonar trainingen in Nederland, Polen Engeland en Latijns Amerika.

Gerrit Ophuis

Psycholoog - Oplossingsgericht werken-, NLP-, ACT-, EFT- en Mindfulness trainer

Werkte 15 jaar als docent scheikunde in het voortgezet onderwijs en bij een Universitaire Lerarenopleiding. In 1991 afgestudeerd als psycholoog. Vanaf dat moment tot 2015 werkzaam bij Fontys Hogescholen in Tilburg als coach/trainer en studentenpsycholoog.

Sinds 2015 werkzaam als therapeut, coach en trainer

In zijn werk is zijn overtuiging ‘als je een probleem hebt, heb je ook een oplossing’ een belangrijk uitgangspunt. In zijn trainingen werkt hij aan de integratie van oplossingsgericht werken, ACT en NLP. In zijn werk als coach werkt hij met managers en andere functionarissen in het onderwijsveld, welzijnsinstellingen en gemeentelijke diensten.

"De ander duidelijk aan het werk zetten, in plaats van jezelf"

"Heeft me het inzicht gegeven dat door bepaalde technieken de ander duidelijk aan het werk wordt gezet, in plaats van jezelf."

Lonneke Hakvoort 
Reintegratieconsulent

"Een inspirerende training die ratio en emotie weet te verbinden"

"Een inspirerende training die ratio en emotie weet te verbinden. Dynamisch gemaakt door een toptrainer!"

Petra Bonte-Veraart
Teamleider

"Contact maken met mijn innerlijk bewustzijn"

"Contact maken met mijn innerlijk bewustzijn, rust vinden en door mooie oefeningen veel negatieve gevoelens kunnen omzetten in positieve gevoelens. Ik zou het aan iedereen aanraden!"

Sanaz Sadegh
Accountmanager

"Een verrijkende ervaring die veel energie geeft"

"Compacte training waarbij er naast uitleg van theorie veel ruimte is om zelf te oefenen. Het is een verrijkende ervaring die veel energie geeft."

Odette Herijgers,
Huisarts

"Spijt dat ik dit niet 10 jaar eerder heb gedaan"

"Deze training levert technieken en vaardigheid op, maar ook grote inzichten, waardoor ik spijt heb dat ik dit niet 10 jaar eerder heb gedaan."

Gerrit-Jan Baars
CEO

"Enorm veel geleerd"

"In twee dagen enorm veel geleerd en inspiratie opgedaan!"

Mirjam Hoogesteder
Advocaat