Maak van je volgende training je beste ooit! 
In deze IEP training krijg je een heel pakket mooie NLP-technieken aangereikt. Hoe zet je direct de juiste kaders in je training? Hoe blijf je zelf in een goede emotionele toestand? Hoe regisseer je kritiek? Hoe gebruik je ankers? En nog veel meer.  
Jij wilt als trainer je trainees meer keuzemogelijkheden geven. Welke visie op training helpt jou daarbij? Is het voor jou meer 'Mensen die denken dat ze iets niet kunnen, veranderen in mensen die denken dat ze het wel kunnen'. Of is het: 'Mensen leren om wat ze al kunnen beter te gebruiken'?

Je vergroot de impact van je training door aandacht voor groepsrapport, een positieve werksfeer, een krachtige state als trainer, een levendige presentatie, een constructieve interactie met de groep, en kwaliteitsbevorderende feedback. Deze en vele andere skills leer je aan de hand van - en als praktische voorbereiding op - een van je eerstvolgende trainingen.

De persoon van de trainer is het instrument om de trainee verder te brengen. Daarom is de centrale vraag in deze training: 'Hoe kun je je impact als persoon vergroten?. Er is een innerlijke wisselwerking is tussen
a. Identiteit (Wie ben ik als trainer?)
b. Overtuigingen (Waar geloof ik in?)
c. Gedrag (Wat doe ik met deze groep?).
Als jij die elementen met elkaar in harmonie brengt, als ze elkaar ondersteunen en versterken, dan nemen je daadkracht, je mildheid, je creativiteit en je stressbestendigheid toe. Vanuit een nieuw perspectief op jezelf kun je je trainees ook meenemen naar nieuwe bestemmingen.


Jaap Hollander in de Gids voor de opleidingspraktijk:

"Veel van de oorspronkelijk psychotherapeutisch georiënteerde NLP-technieken zijn ook in een training goed bruikbaar, doordat ze gestructureerd zijn en mikken op een zo snel mogelijk resultaat. Neem bijvoorbeeld het NLP-principe van reframing (herkaderen). Dat is bedoeld om een nieuwe, positieve betekenis te geven aan problematische feiten en ervaringen. Een coach kan reframing gebruiken om iemand met een negatief zelfbeeld positiever over zichzelf te leren denken. Maar een trainer kan precies dezelfde techniek gebruiken om weerstanden in een groep positief te benutten. 

Eén van onze cursisten deed dat, toen hij op een ochtend een werkcollege organisatie-advies gaf aan een groep Hogeschool-studenten. De ene helft zag het nut er niet van in, de andere helft leek redelijk geïnteresseerd. ‘Dit is een perfecte start-situatie’, sprak de docent opgewekt, ‘want dit is precies wat je zo vaak aantreft als je een bedrijf gaat reorganiseren. Een deel van de mensen is gemotiveerd en een deel ziet het nut er niet van in. We hebben de praktijk dus hier, op ditzelfde moment in de collegezaal! Hoe gaan we hier mee om?’ Op dat moment begon een groot deel van de ongemotiveerde helft belangstelling te krijgen voor het college. Een hindernis was in een ander kader geplaatst en in een hulpbron veranderd."


"Veel handvatten meegekregen."

"Op luchtige, humoristische en praktische wijze aandacht schenken aan 'de genen' en de handelswijze van de trainer. Veel handvatten meegekregen. "

Manon Pothast
Organisatieadviseur/Trainer

"Deze training zet je in je kracht."

"Deze training zet je in je kracht en haalt het beste, dat je al in je hebt, naar boven."

Jack Vermeulen
Gezinscoach/Trainer

"Een aanrader voor trainers
in alle soorten en maten."

"De training heeft mij zeer veel inspiratie, herkenning en erkenning gebracht.
Een aanrader voor trainers in alle soorten en maten."

Johan Vlasbom
Trainer/Schrijver/Adviseur

  • Inhoud
  • programma
  • data, lokatie, kosten. e.d.
  • Trainer

Speciale NLP-technieken voor trainers

Het IEP heeft een pakket speciale toepassingen van NLP ontwikkeld voor trainers en docenten.
NLP wordt daarbij ingeschakeld om de trainer te helpen zijn of haar visie en betrokkenheid vorm te geven. Daarbij worden drie soorten technieken gebruikt:

NLP-technieken die zich richten op de innerlijke ervaring van de trainer
en die daardoor invloed op de hele training hebben.

NLP-technieken die zich rechtstreeks richten op het contact met de groep als geheel.

NLP-technieken voor het omgaan met verschillende soorten reacties van deelnemers.

Het programma levert nuttige, in de praktijk direct toepasbare vaardigheden. Het oefenen staat centraal. Je kiest een ‘doel-training’, d.w.z. een training die jij binnenkort gaat geven. Deze training is de inhoudelijke focus voor alle oefeningen. Zo verdien je een aardig deel van de tijd die je investeert meteen weer terug in de vorm van een al voorbereide of verbeterde training .Handboek door Anneke Durlinger

EAN: 9789082031126

"Een training die ook zeer ervaren trainers nieuwe inzichten en vaardigheden leert toepassen."

"Enthousiast en professioneel. Een training die ook zeer ervaren trainers nieuwe inzichten en vaardigheden leert toepassen."

Rob Weesie
Trainer

"De eenvoudigste manier."

"De eenvoudigste manier om het snelst beter te worden in je vak"

Harold Janssen
Organisatieactivist

"Ik kan mijn trainers skills direct en heel gemakkelijk verbeteren."

"Ik kan mijn trainers skills direct en heel gemakkelijk verbeteren met een aantal inzichten die ik deze dagen heb opgedaan. "

Sanka Smeets
Docent