‘Waar-we-naartoe-willen’-boodschappen komen nauwelijks binnen bij iemand die in ‘Wat-we-moeten-voorkomen’-termen denkt. En dat is maar een van de vele voorbeelden. Leer in deze IEP training hoe je denkstijlen kunt doorgronden en hoe je zorgt dat je boodschap ook echt binnenkomt.

Ieder beroep heeft zijn gereedschap. Voor de meeste hedendaagse professionals is dat hun communicatie. Ben je trainer of coach, consultant, leidinggevende, teambuilder of zorgprofessional? Dan is jouw communicatie het instrument waar je je resultaten mee behaalt. Leer dit instrument beter beheersen, en je wordt beter begrepen, je kunt mensen gemakkelijker motiveren, je werkt met meer zelfvertrouwen en je bereikt betere resultaten.

Denk jij soms ook: 'Ik wou dat ik meer mensen meekreeg!' of 'Kon ik mijn leidinggevende hier maar eens van overtuigingen!' Meestal ben je dan gericht op wát je wilt zeggen. Logisch, want daar liggen je  passie en je visie. Maar het effect van wat je zegt wordt ook bepaald door de vorm. Een oude collega zei ooit: 'Als mijn vriend alleen maar blauwe enveloppen open maakt, heeft het geen zin om hem prachtige brieven te schrijven in rode enveloppen'.

Je kunt leren om patronen te herkennen (metaprogramma’s) in hoe mensen denken. Als je jouw communicatie  afstemt op die patronen, krijg je beter contact. Zo kun je  motiveren en overtuigen op een dieper niveau.

De één denkt in grote lijnen, de ander let op de details. De één wil doelen bereiken, de ander wil problemen oplossen. De één zoekt naar essenties en principes, de ander is bezig met praktijktoepassingen. De één gaat uit van eigen maatstaven, de ander vertrouwt op het oordeel van anderen. Kennis van dat soort patronen helpt enorm bij het regisseren van de samenwerking.

"De binnenkant van je hoofd ongegeneerd bekijken"

"’Heerlijk om de binnenkant van je hoofd eens ongegeneerd te mogen ‘bekijken’."

Yolanda Wubben
Trainer/coach

"Inzicht in hoe mensen denken"

"Het helpt mij inzicht te krijgen in hoe mensen denken en doen en daar
verandering in te bewerkstelligen. Dit helpt ook vooral in organisatieverandering."

Evert Hiddink
Trainer/coach/onderzoeker

"Helemaal klaar om het toe te passen"

"Na deze training voel ik me helemaal klaar om deze technieken toe te passen in mijn werk."

Simone Keulen
Medewerkster Gemeente

  • Je eigen profiel
  • programma
  • data, plaats, kosten
  • trainers

Anneke Durlinger
NLP-trainer en coach

Ziet NLP als ‘inner human resource management’ en als optimaal middel om tot zelfverwezenlijking te komen. Werkt al vele jaren binnen het IEP als NLP-trainer. Heeft een vanzelfsprekend vertrouwen in de kwaliteiten en het potentieel van mensen. Gaat uit van de aanname ‘Problemen doen zich pas voor als je de hulpbronnen hebt om ze op te lossen’.

Binnen het IEP geeft ze samen met diverse andere trainers en met een voortdurend enthousiasme verschillende trainingen, waaronder de NLP-practitionerstraining en ‘NLP voor trainers’.

Een van haar specialisaties is de toepassing van NLP in groepen (m.n. groepsrapport) vanuit het idee: ‘Zorg voor het grote geheel, door aandacht voor het kleine detail’. Schreef samen met Guus Hustinx het boek ‘Voorbij je eigen wijze’ over metaprogramma’s en ‘Handboek voor trainers, stappen ter verrijking’.

Lid van de Internationale NLP Leadership Summit