NLP Master Practitioner opleiding IEP Nijmegen

NLP Masterpractitioner opleiding

In deze gevorderde opleiding van het IEP maak je een sprong vooruit in je NLP-werk. Je werkt met diepliggende overtuigingen. Je tovert met taal.  Je maakt contact met denkstijlen. Je ontwikkelt zelf een nieuwe NLP techniek.
Je kunt meer met NLP, je komt dieper en je voelt je sterker als professional.

De NLP opleiding Masterpractitioner is de volgende stap in je professionele ontwikkeling. Je brengt je werk als coach, trainer, team builder, zorgprofessional, HRM-er of docent naar een dieper niveau en je komt ook zelf tot stevige persoonlijke veranderingen. Je kunt met meer verschillende mensen, teams en hindernissen  werken.

In dit tweede jaar van je NLP opleiding ben je bezig met het veranderen van overtuigingen en denkstijlen, de kracht van de taal en de kunst van het modelleren. Het NLP-gesprek krijgt nieuwe dimensies. Het logische niveau gaat van 'vermogen' naar 'overtuiging'  of zelfs 'identiteit'. Je voegt nieuwe technieken toe aan je NLP-arsenaal.

Belangrijke vragen op het NLP Mastersniveau zijn: Hoe kan ik een nog betere ‘sponsor’ zijn voor mijn cliënt? Wat is de kern? Hoe kan ik mensen helpen om bredere en diepere doelen te bereiken? Welke overtuigingen zijn daar voor nodig? Hoe modelleer ik - op basis van excellente voorbeelden - een bijzondere vaardigheid? Hoe zet ik mijn passie en mijn visie om in een concreet plan voor mijn praktijk, mijn organisatie of de wereld waar ik aan wil bijdragen? Welke belemmerende overtuigingen wil ik bij mijzelf opruimen? Hoe blijf ik zelf in de goede emotionele toestand?

"IEP, de bron in Nederland! Dat merk je aan alles."

"IEP, de bron in Nederland! Dat merk je aan alles. De inhoud, de training, de begeleiders, de opdrachten, in alle details top!"

Bianca Mackintosh
Coach/ondernemer

"Deze training heeft mij gevormd voor het leven."

"Deze training heeft mij gevormd voor het leven. Ik heb meer inzicht en keuze in mijn eigen gedrag en sta steviger in mijn schoenen."

Iris Aspers
Thuisbegeleider

"Een praktische, goed opgebouwde training."

""Een praktische, goed opgebouwde training, waarin je leert werken op overtuigingsniveau. Krachtig instrument ter ondersteuning van persoonlijke veranderingsprocessen. Aanrader voor iedereen die aan zichzelf wil werken of die anderen wil helpen bij hun ontwikkeling."

Norbert Haans
Directeur

  • Inhoud
  • programma
  • data & trainers
  • kosten, lokatie, e.d.

Data 2020

Blok I: 6, 7, 8 februari 2020 
Blok II: 26, 27 en 28 maart 2020
Blok III: 14, 15 en 16 mei 2020

Blok IV: 25, 26 en 27 juni 2020

Blok V: 11 en 12 september 2020

Blok VI: 7 november 2020

Blok VII: 10, 11 en 12 december 2020

Keuzeworkshops

Er worden drie keuzeworkshops gepland, je kunt kiezen aan welke workshop je deel gaat deelnemen:
Leiderschap, Identiteit en Visie met Koos Wolcken en Jennet Burghard 1 en 2 oktober 2020
Sociaal Panorama met Lucas Derks 24, 25 en 26 september 2020
Workshop met Robert Dilts op 29, 30 en 31 oktober oktober 2020

Bij een kleiner aantal deelnemers kunnen wij helaas niet garanderen dat alle keuzeworkshops doorgaan.

Werktijden

Alle dagen van 10.00 - 18.00 uur.
In blok 1 t/m 4 zijn er optionele avondsessies, van 19.00 - 21.00 uu
r

Trainers

Anneke Meijer

Anneke Meijer

Psychologe, NLP-trainer, provocatief coach, directeur IEP.

Introduceerde in 1981 – samen met Jaap Hollander – NLP in Nederland en is mede-oprichtster van het IEP. 

Zij geeft binnen het IEP NLP Practitioners- en Masterpractitionersopleidingen,  een deel van de opleiding Provocatief Coachen, daarnaast coaching en supervisie.

Zij is binnen het geheel van de IEP-opleidingen in belangrijke mate verantwoordelijk voor de samenhang van de diverse modellen en het algemene beleid.

Zij ontwikkelde verschillende NLP-technieken o.a. de ‘I-Wonder strategie’ en het ‘Binnen-Buiten model’, tal van didactische NLP-oefeningen en is mede-auteur van ‘NLP in Nederland’ en het Nano Tech Power Deck.


Lid van de Internationale NLP Leadership Summit

Jaap Hollander

Jaap Hollander

Psycholoog, NLP-trainer, hypnotherapeut, schrijver, directeur IEP.

Hij geeft NLP- en provocatieve opleidingen en workshops voornamelijk voor het IEP in Nederland en soms ook elders (variërend van Warschau tot Miami) .

Ooit, in de jaren tachtig, werkte hij op de opnameafdeling van een groot psychiatrisch centrum, waar hij vertrok om voor zichzelf een vrijere werkomgeving te scheppen.

Modelleerde o.a. effectieve trainers (presentatietechnieken), vitale tachtigers (gezond leven), Candomblè-priesters in Brazilië, topmanagers en provocatief therapeut Frank Farrelly. Ontwikkelde onder meer de denkstijltest Mindsonar (gebaseerd op metaprogramma’s).

Hij schreef tien boeken, waaronder ‘NLP in Nederland’, ‘Essenties van NLP’ (20.000 verkocht), ‘Provocatief coachen’ en ‘Succes is ook niet alles’. Zijn nieuwste boek is ‘Provocative Coaching, Making things better by making them worse’ (Crown House Publishing, UK).

Gasttrai​​​​​​​​​ners

Anneke Durlinger

Anneke Durlinger
NLP-trainer en coach

Ziet NLP als ‘inner human resource management’ en als optimaal middel om tot zelfverwezenlijking te komen. Werkt al vele jaren binnen het IEP als NLP-trainer. Heeft een vanzelfsprekend vertrouwen in de kwaliteiten en het potentieel van mensen. Gaat uit van de aanname ‘Problemen doen zich pas voor als je de hulpbronnen hebt om ze op te lossen’.

Binnen het IEP geeft ze samen met diverse andere trainers en met een voortdurend enthousiasme verschillende trainingen, waaronder de NLP-practitionerstraining en ‘NLP voor trainers’.

Een van haar specialisaties is de toepassing van NLP in groepen (m.n. groepsrapport) vanuit het idee: ‘Zorg voor het grote geheel, door aandacht voor het kleine detail’. Schreef samen met Guus Hustinx het boek ‘Voorbij je eigen wijze’ over metaprogramma’s en ‘Handboek voor trainers, stappen ter verrijking’.


Lid van de Internationale NLP Leadership Summit

Guus Hustinx

Guus Hustinx

Ingenieur, NLP-trainer, managementcoach en -trainer. 

Guus heeft ervaring als projectmanager en in directiefuncties. Maakte in 1994 de overstap naar begeleiding en training. Hij is partner in Intens, een bureau dat zich richt op de effectiviteit van teams en organisaties, zowel in de private als de publieke sector. Hij heeft zich gespecialiseerd in het toepassen van NLP bij teambuilding en verandertrajecten. Hij ontwikkelde ‘het Speelveld der verandering’, een systemisch model om de dynamiek in organisaties op te sporen en te veranderen.

Samen met Anneke Durlinger schreef hij het boek: ‘Voorbij je eigen wijze, effectief communiceren met metaprogramma’s in professionele relaties’. Samen met Mieke Laarakkers schreef hij ‘Speelveld der verandering, de onzichtbare organisatie-dynamiek als hefboom’.

Accreditaties

IANLP Accreditatie NLP Master Practitioner IEP
NVNLP Accreditatie NLP Master Practitioner IEP
NOBCO Accreditatie NLP Master Practitioner IEPNVNLP Accreditatie NLP Master Practitioner IEP
Registerplein accreditatie NLP Master Practitioner IEP

"Het  vermogen gekregen om mensen in hun kracht te helpen."

"Persoonlijke ontwikkeling en andere kijk op het doen en laten van mensen. Het vermogen gekregen om mensen in hun kracht te helpen."


Eddy Lieferink
Zorgcontroller

"Instrumentarium uitbreiden."

"Ik beveel deze training aan aan elke coach die zijn instrumentarium wil uitbreiden."

Ivo Geurts
Psycholoog

"Een nog veel mooiere wereld."

""Een intensieve en inspirerende training. Als iedereen deze training doet wordt de wereld nog veel mooier!"

Caroline Vonck
Huisarts