Menu 

Het motto van het Speaking Circles® systeem is:
Stop performing, start connecting!
Het gaat om 'relational presence'. Neem de rust en zoek de verbinding, voordat je met de inhoud komt. Maak contact met mensen in plaats van met doelstellingen.
Na deze training sta je anders voor de groep. Je bent jezelf. Je gaat het contact echt aan. Je presentaties zullen nooit meer hetzelfde zijn…

Wil je authentiek en krachtig communiceren? Wil je beeldend en boeiend spreken voor grote en kleine groepen? Wil je de essentie overdragen? Luisteren zonder oordelen? Met deze training krijg je persoonlijk meesterschap in het presenteren. Je leert om op een nieuwe manier, vrij en onbevangen voor een groep te staan, echt contact te houden met de luisteraars en vanuit je passie en je hart te spreken.

Voor de meeste mensen is dit een indrukwekkende ervaring. Bovendien: het vermogen om vrij en toch met verbinding voor een groep te staan is voor een hedendaags professional van groot belang. Want je wilt je visie over het voetlicht brengen, dat is een belangrijk onderdeel van je werk. Vaak zijn daar grote belangen mee gemoeid. 

Hoe communiceer je met een groep? Ben je bezig met de inhoud of met de relatie? Laat je jezelf zien of stap je in een rol? Zie je de mensen in de groep echt? En kun je naar ze luisteren… ook terwijl je spreekt? Om mensen echt te bereiken is het belangrijk dat je beschikbaar bent voor contact met ieder van de aanwezigen.

De Speaking Circles benadering is debasis van dit programma. Speaking circles zijn heel effectief voor iedereen die in zijn werk met kleinere (meer dan 2 mensen) en/of grotere groepen mensen communiceert. De aanpak is eenvoudig, veilig en doeltreffend.

"Hoe zulke simpele oefeningen een dergelijk groot effect kunnen hebben"

"Nuttig, leerzaam, met ieder individu in de groep in verbinding zijn. Bijzonder hoe zulke simpele oefeningen een dergelijk groot effect kunnen hebben."

Mariska Werkman
Trainer/Coacht

"Meerwaarde voor alle contacten in het dagelijks leven"

"Deze training leert je niet alleen beter en ontspannender presenteren, maar heeft ook meerwaarde voor alle contacten in het dagelijks leven."

Frank Grobben
Afdelingshoofd

"Als een goede powerpoint niet voldoende is om je publiek te boeien"

"Dit is de perfecte training voor iedereen die merkt dat een goede powerpoint niet voldoende is om je publiek te boeien."

Martin Putman
Programmamanager

  • Inhoud
  • programma
  • data, lokatie, kosten e.d.
  • trainers

Koos Wolcken

NLP-trainer, Speaking Circles® facilitator, adviseur en coach.

Heeft na onderzoekswerk op de universiteit jarenlang als consultant in het bedrijfsleven gewerkt. Heeft nu zijn eigen trainings- en coachingsbureau. 

Verzorgt samen met Jennet Burghard voor Speaking Circles International het Europese programma.

Schreef samen met Jennet Burghard het boek 'Present!' over 'relational presence' en authentiek presenteren.

Het is zijn missie veilige leeromgevingen te creëren waarin mensen ervaren en leren waar het echt om gaat bij relatiegerichte communicatie. Het idee van sponsorship, het goede in mensen zien en dat ondersteunen, is een leidend principe in zijn werk met individuen en teams.

Koos is hoofdtrainer van een van de IEP NLP-practitioners opleidingen.

Jennet Burghard

Bestuurskundige, trainer, coach

Heeft een doctoraal Bestuurskunde en vele andere opleidingen voltooid: NLP Master Practitioner, mBIT Master Coach, gecertificeerd leiderschapstrainer, Training Director Speaking Circles®, MindSonar® Trainer, Sociaal Panorama Consulent en Destination Coach®.

Verzorgt samen met Koos Wolcken voor Speaking Circles International het Europese programma. 

Heeft sinds 1998 bhaar eigen trainingsbureau en coachingspraktijk. Centraal in haar werk staat het begeleiden van individuen en teams bij veranderingen in zichzelf en in relatie tot hun omgeving.

Schreef samen met Koos Wolcken het boek 'Present!' over 'relational presence' en authentiek presenteren.

Geeft MindSonar trainingen in Nederland, Polen en Engeland.

"De training leert je om vanuit je eigen kracht aanwezig te zijn."

"De training leert je om vanuit je eigen kracht aanwezig te zijn. En dat is altijd sterker dan wanneer je presenteert vanuit iets dat als een gangbare techniek is aangeleerd."

Els Geeris
Branchemanager

"Hier wordt een essentie van communiceren geraakt die vaak wordt vergeten"

"Uitstekend. Nuttig is dat basis van het relationeel communiceren steeds terug wordt gehaald. Hier wordt een essentie van communiceren geraakt die vaak wordt vergeten: met jezelf verbonden blijven"

Willie van Boven
Psychotherapeut

"Waardevol en rustgevend"

"Waardevol en rustgevend, nuttig was vooral het contact maken en voor de groep presenteren. Voor iedereen die in contact met het publiek wil presenteren"

Luc Hanssen
Brandweercommandant