Menu 

Vraag: "Ik coach mensen. Hoe kan ik het eens echt heel anders doen? Vooral met de clienten met wie ik vastloop?”
Antwoord: Phil Jeremiah.
Een sprankelende combinatie van vrije associatie, humor, provocatieve elementen en congruent therapeutisch advies. Gebruik je eigen associaties en houd tegelijkertijd het doel voor ogen. Op een humoristische 'off-the-wall' manier.

Een 'must' ook, voor iedereen die provocatief werkt.

Phil Jeremiah begon in de jaren tachtig met de provocatieve therapie, tegelijkertijd met Jaap, Jeffrey en Anneke. Hij is ook langdurig opgeleid door Frank Farrelly. Al sinds het begin van de provocatieve opleiding van het IEP, is Phil een gewaardeerd docent. Cursisten die de opleiding al gedaan hebben, komen vaak een nieuwe dosis 'humor worx' opdoen op deze trainingsdag. 


Phil voegt allerlei creatieve nieuwe elementen toe aan het provocatieve coachen. Hij is bijvoorbeeld de uitvinder van 'the bubble' een beeldende manier om het kader te plaatsen. "We are now entering the bubble. And in the bubble strange and wondrous things may happen. And then we will leave the bubble again, and we will talk about what happened in the bubble". Ook typerend is het gebruik van allerlei kleine voorwerpen in de coaching. Bijvoorbeeld een steentje voor in je schoen, als reminder dat je met een zeurend probleem rondloopt. Of een officieel uitziend medicijnflesje met zijn eigen provocatieve geneesmiddel 'Fuckital' (Waarschuwing: niet gelijktijdig gebruiken met Loslatilex).


Ook interessant aan Phil's manier van werken is zijn combinatie van een super dramatische stijl met congruent, niet-provocatief therapeutisch advies. En ook die dramatische stijl zelf is uniek. Hij heeft bijvoorbeeld het spelen van provocatieve typetjes, zoals de Italiaanse moeder of de Ierse priester naar een nieuw niveau van drama gebracht.

  • programma
  • data, lokatie, kosten. e.d.
  • Trainer

Programma

Phil vormt andere methoden, bijvoorbeeld NLP of oplossingsgericht werken, zo om dat ze provocatief worden en toch hun 'congruente' werking behouden. Een mooie integratie vaak, tussen traditioneel en provocatief.

Hij ontwikkelde hij provocatieve werkvormen zoals 'de emotielijst', waarbij de coach vanuit allerlei verschillende emoties provocatieve interventies doet. Het is verrassend om te zien en te ervaren hoe dit - op hetzelfde thema - tot totaal verschillende interventies leidt. Het is tekenend voor Phil's creativiteit dat hij hier sinds kort weer een nieuwe wending aan heeft gegeven: hij vraagt nu ook van de client om zijn probleem vanuit verschillende emoties te verwoorden....

Omdat hij in zijn eigen praktijk constant aan het experimenteren is, en natuurlijk ook omdat hij uitzonderlijk creatief is, komt Phil ieder jaar met nieuwe provocatieve vondsten.

Hij geeft de hele dag door demonstraties met deelnemers uit de groep.

Je doet ook enkele oefeningen, naar aanleiding van de demonstraties,
maar de demonstraties en de nabespreking daarvan zijn de hoofdmoot.

​.