Waarom wil de provocatieve coach zo graag tot de kern komen?
Omdat zijn provocatieve capriolen daar gewoon het beste werken.
Hij analyseert meteen de eerste minuten: de stoelendans, het lichaam, de kleding, het soort contact, de toon, de eerste zin... Wat borrelt er op, in het onbewuste van de coach? Hij vertrouwt op zijn eigen associaties.
En hij kijkt naar het relatietype, de levensfase, de onderliggende angsten. Eigenlijk zou iedere coach dit moeten kunnen.
Diagnostiek 'al-doende'. Pijlsnel tot de kern!

Het provocatieve coachen werkt het beste, als je je uitdagingen op belangrijke thema's richt. Veel beginnende provocatieve coaches hebben de neiging om te 'schieten op alles wat beweegt'. Niet alleen kost dat veel munitie, bovendien loop je het risico dat het wild aan de knallen went. Dus snel een belangrijk thema vinden met de provocatieve diagnostiek en daar op focussen! Deze diagnostiek pas je 'al doende' toe, terwijl je al provocatief aan het werk bent.

"Een theaterdag is hier niks bij"

"Een theaterdag is hier niks bij. Ik heb zo gelachen en zoveel geleerd over met heel veel plezier, humor en diepgang een probleem relativeren en de cliënt zelf aan het werk zetten."

Marga Marcelis
Coach/Therapeut

"Hier kun je als persoon meer jezelf zijn, al moet je ook wel een beetje een komiek zijn"

"Leuk en interessant voor psychologen die de klassieke opleiding hebben gehad, met alle restricties en beperkingen. Hier kun je als persoon meer jezelf zijn, al moet je ook wel een beetje een komiek zijn."

Ton Fontijn
Psycholoog

"Training van de goeroes zelf"

"Wat is er nou beter dan om van de goeroes zelf de training te krijgen."

José Imlabla

Coach

  • Inhoud
  • programma
  • data, lokatie, kosten. e.d.
  • Trainers

Jaap Hollander

Psycholoog, NLP-trainer, schrijver, directeur IEP

Hij geeft NLP- en provocatieve opleidingen en workshops voornamelijk voor het IEP in Nederland en soms ook elders (variërend van Warschau tot Miami) .

Ooit, in de jaren tachtig, werkte hij op de opnameafdeling van een groot psychiatrisch centrum, waar hij vertrok om voor zichzelf een vrijere werkomgeving te scheppen.

Modelleerde o.a. effectieve trainers (presentatietechnieken), vitale tachtigers (gezond leven), Candomblè-priesters in Brazilië, topmanagers en provocatief therapeut Frank Farrelly.
Ontwikkelde onder meer de internationaal gebruikte denkstijltest MindSonar.

Schreef tien boeken, waaronder ‘NLP in Nederland’, ‘Essenties van NLP’ (20.000 verkocht) en ‘Provocatief coachen’. Zijn nieuwste boek is ‘Provocative Coaching, Making things better by making them worse’ (Crown House Publishing, UK).

Lid van de internationale 'NLP Leadership Summit' Lid van de 'MindSonar Experts Group'.

Jeffrey Wijnberg

Psycholoog, psychotherapeut en schrijver

Jeffrey Wijnberg werkt als psychotherapeut in zijn eigen praktijk in Groningen, waar hij patiënten behandelt en provocatieve supervisie geeft.

Hij was een van de eerste psychologen in Nederland die een zelfstandige praktijk begon. Hij schreef meer dan 30 boeken over psychologische onderwerpen voor een algemeen publiek (waaronder enkele samen met zijn oude studievriend Jaap Hollander).

Boeken van zijn hand zijn onder andere ‘Horken en heksen’, ‘Dat moet ik nog een plekje geven’,  ‘Het anti-assertiviteitsboek’, ‘In het diepste van de ziel is niets te zien’, ‘Ik kijk dwars door je heen’, ‘Gekker dan gek’ en ‘De kunst van het kwetsen’ en 'Dagboek van een psycholog'.

Hij heeft een vaste column op maandag in ‘De Telegraaf’.