Menu
Provocatief coachen therapie opleiding jaartraining

Opleiding Provocatief Coachen / Therapie Jaartraining; volgende startdatum: 1 oktober 2020

 Leer provocatief coachen bij het IEP en krijg les van de Nederlandse grondleggers zelf. Volg een intensieve, uitgebreide training in deze uitdagende manier van helpen.
Verleg je grenzen. Kom pijlsnel tot de kern. Werp je ketenen af. Maak gebruik van wat er innerlijk in je leeft. Krijg weer lol in je werk. Relax. Onderscheid je.
En last but not least: bereik prachtige resultaten met mensen waar je collega’s op stuklopen. 

Er waait een frisse wind door de coachingswereld! Na dertig jaar knikken en hummen is ons vakgebied toe aan de uitdagende stijl van helpen! Ineens zit je moeilijkste cliënt te roepen dat hij wèl de moeite waard is, dat hij het wèl kan en dat hij het nu écht gaat doen. Is dit een droom? Nee, dit is provocatief coachen in actie. In deze opleiding krijg je een uitgebreide, gedegen training. Er wordt veel gelachen en je krijgt les van de grondleggers van het provocatieve coachen in Nederland.

De provocatieve coach gaat uit van totaal andere principes dan de traditionele coach. Hij is qua archetype de nar en zegt dingen die niemand anders zegt, zeker een hulpverlener niet. Hij heeft een basishouding van acceptatie en waardering. Maar daarbinnen daagt hij de cliënt uit door zwakke punten tot in het belachelijke uit te vergroten, door absurde verklaringen en onhaalbare oplossingen aan te dragen, door ongunstige stereotypen te gebruiken, door het non-verbale gedrag van de cliënt op clowneske wijze te spiegelen, door de structuur volledig te vergeten, door in te gaan op de onderwerpen die de cliënt wil vermijden, door af te dwalen, enzovoort. Dit is zo anders, dat de provocatieve coach cliënten verder kan helpen die slecht gedijen op het reguliere dieet van steun, zelfreflectie en advies.

De jaartraining bestaat uit de voorjaarsvierdaagse, de zomervierdaagse en de najaarsvierdaagse. Die zijn ook alle drie los te volgen. Instap-momenten zijn: februari, april en oktober. Bepaal zelf je startpunt en je tempo. Je kunt natuurlijk ook alles in één keer doen: het complete pakket.

De jaartraining PC, het complete pakket, bestaat uit alle drie de vierdaagse blokken, dus 12 dagen in totaal . Als je de complete jaartraining in één keer bestelt, krijg je de certificatie er gratis bij. Bovendien is het goedkoper.

Opleiding Provocatief coachen therapie jaartraining

Je kunt je ook voor elke vierdaagse apart inschrijven.

Voor de voorjaarsvierdaagse kun je je zonder meer inschrijven.

Voor de zomer- en najaarsvierdaagsen heb je een introductietraining (1 dag) of een andere vierdaagse nodig.

Bel ons als je twijfelt.


Bij het complete pakket zijn deze  vierdaagsen inbegrepen:

Instap-moment: 11, 12 februari 2021

Data

11, 12 februari 2021
18, 19 maart 2021Instap-moment: 22 en 23 april 2021

Data

22, 23 april 2021

10, 11 juni 2021


Als je 12 dagen (3 blokken) hebt gedaan, kun je opgaan voor de certificering. Bij het complete pakket is de certificering gratis inbegrepen, plus het ebook 'Succes is ook niet alles'.


Instap-moment: 1, 2 oktober 2020

Data

1 en 2 oktober 2020

26 en 27 november 2020  • Inhoud
  • data & trainers
  • kosten, lokatie, e.d.
  • Waarom het iep beter is

Waarom doe je je provocatieve training bij het IEP?

Bij het IEP krijg je les van de grondleggers
Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg zijn de Nederlandse grondleggers van het provocatief coachen. Zij hebben er vele boeken over geschreven, onder andere het standaardboek ‘Provocatief Coachen’.

Zij zijn, samen met Anneke Meijer, de enige Nederlandse psychologen die als provocatieve trainers zijn erkend door Frank Farrelly (de Amerikaanse grondlegger).

IEP-trainers hebben het provocatief coachen 2.0 ontwikkeld
In de vorm waarin het meestal wordt gegeven, is het provocatieve coachen letterlijk ontwikkeld door Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg. Jaap bestudeerde Frank Farrelly meer dan 25 jaar en formuleerde samen met twee collega’s de Farrelly Factoren; een systematisch overzicht van provocatieve elementen. Vrijwel overal waar provocatieve trainingen worden gegeven, wordt dit systeem als basis gebruikt. Je doet je opleiding het liefst bij de mensen die het zelf bedacht hebben.

Wij richten ons op jou als professional
Het IEP richt zich op professionals. Coaches, trainers, HRM-ers, team builders, adviseurs, zorgverleners en docenten. 
Lekker stoer bezig zijn vinden we heel belangrijk, en in een deuk liggen van het lachen ook. Maar het is niet genoeg. Onze focus ligt op jouw vermogen om anderen provocatief te begeleiden. Wij geloven niet dat die deskundigheid ‘vanzelf wel komt’ als je maar enthousiast genoeg bent. Provocatief werk vraagt speciale vaardigheden. Die leer je bij ons. En dat vergt tijd. Die krijg je bij ons.

Je krijgt les van mensen met enorm veel ervaring
In 2020 geven wij alweer voor de 20e keer de opleiding provocatief coachen. Alle trainers in deze opleiding hebben enorm veel ervaring als coach of therapeut. Zij hebben duizenden mensen provocatief begeleid en honderden mensen opgeleid. Dat merk je aan alles.

Je wordt opgeleid door 5 verschillende trainers
In het complete pakket krijg je les van Jaap en Jeff, maar ook van Anneke Meijer, Phil Jeremiah en Jeroen Stek. Je krijgt vijf verschillende voorbeelden, met vijf verschillende provocatieve stijlen. Dat helpt je om jouw eigen unieke stijl te ontwikkelen.

Je ziet heel veel provocatieve demonstraties
Ook omdat de trainers het zelf zo leuk vinden om provocatief te coachen, krijg je veel demonstraties te zien. Het provocatief coachen komt in al zijn facetten voorbij. In de opleiding zie je ook een demonstratie met een ‘doorgaande cliënt’, zodat je ziet hoe het provocatief coachen in zijn werk gaat over meerdere sessies.

Je krijgt persoonlijke supervisie
Meerdere keren krijg je persoonlijke supervisie. Waar je sterke punten liggen en waar het beter kan.

Je krijgt een rechtstreekse hulplijn
Je krijgt de 06-nummers van de trainers. Je mag altijd bellen als je vastloopt met een cliënt. Dat kan zelfs ter plekke in een sessie. Bij het IEP is ‘Ik bel even met mijn collega’ zelfs uitgebouwd tot een provocatieve techniek… 

De praktisch zaken zijn goed geregeld
Praktische zaken zoals het lesmateriaal, de trainingsruimte, de locatie, de lunch, e.d. zijn bij het IEP prima geregeld. Wij zitten meestal in ruime, bosrijke locaties, of in ons eigen pand midden in de Nijmeegse binnenstad vol hippe restaurantjes, winkeltjes e.d.

Ook inbegrepen bij het complete pakket:

"Goed voor de hulpverlening, die vaak veel te soft is en te voorzichtig met cliënten omgaat."

"Ik durf veel meer te doen in de hulpverlening. Heb geleerd om op de tenen (die lange van de cliënt) te gaan staan en daar zelf niet anders van te worden. Om zelf even lekker door te dubben. Het heeft mij héél goed geholpen in moeilijke dingen bespreekbaar te maken, meer ballen te tonen. Ik vind dit heel goed voor de hulpverlening die vaak veel te soft is en te voorzichtig met cliënten omgaat!"

Leticia Teunissen
Gezinshulpverleenster

"Vernieuwend en effectief."

"Eindelijk een techniek die vernieuwend is en die werkt!"

Remko Hendrikse
Trainer/coach

"Veel vrijer geworden."

"In mijn basishouding als therapeut ben ik veel vrijer geworden. ‘Moeilijke' cliënten zijn nu ‘uitdagende’ cliënten geworden."

Nellie Fassaert-de Volder
Ergotherapeut

"Een geheel eigen manier van coachen."

Deze training leert je op een heel andere en misschien daardoor wel een geheel eigen manier coachen, het geeft zelfvertrouwen, biedt inzicht en uitdaging aan anderen en zeker ook aan jezelf!

Miriam Kusters
GZ Psycholoog

"Het brengt iets onomkeerbaars op gang."

"Met provocatief coachen komt er beweging die op de congruente manier niet altijd mogelijk is. Het brengt iets onomkeerbaars op gang..."

Els van Steijn
Trainer en coach

"Een geweldig jaar gehad. Mijn denken gereset."

"Een onderdompeling in een frisse manier van denken. Hier is volgens mij enorm veel behoefte aan in de hulpverlening. Ook erg goed te gebruiken in het café. Een geweldig jaar gehad, mijn denken is gereset."

Willem Beekhuizen
Docent

Accreditaties

NOBCO logo PE vignet
NIP accreditatie provocatief coachen IEP
Registerplein accreditatie NLP Master Practitioner IEP
NBVH Accreditatie NLP Practitioner IEP 81 punten