Menu

In de voorjaarsvierdaagse leg je een stevig fundament voor jouw provocatieve werk. Je leert de goede kaders zetten. Je maakt je de basishouding van humor, warmte en uitdaging eigen. Je leert provocatieve technieken om het probleem uit te dagen op heel veel creatieve manieren. Je zet de cliënt in zijn kracht door weerstand of acceptatie op te roepen. Je krijgt supervisie. En je leert werken met de provocatieve principes.Instap-moment: 11 februari 2021

Data

11 en 12 februari 2021
18 en 19 maart 2021


  • programma
  • data & trainers
  • kosten, lokatie, e.d.
  • Waarom het iep beter is

Data
Instapmoment: 11 februari 2021

Data:

11 en 12 februari 2021
18 en 19 maart 2021

Werktijden
Alle dagen van 10.00 – 17.00 uur.

Trainers

Jeffrey Wijnberg

Psycholoog, psychotherapeut en schrijver

Jeffrey Wijnberg werkt als psychotherapeut in zijn eigen praktijk in Groningen, waar hij patiënten behandelt en provocatieve supervisie geeft.

Hij was een van de eerste psychologen in Nederland die een zelfstandige praktijk begon. Hij schreef meer dan 30 boeken over psychologische onderwerpen voor een algemeen publiek (waaronder enkele samen met zijn oude studievriend Jaap Hollander). Boeken van zijn hand zijn onder andere ‘Horken en heksen’, ‘Dat moet ik nog een plekje geven’,  ‘Het anti-assertiviteitsboek’, ‘In het diepste van de ziel is niets te zien’, ‘Ik kijk dwars door je heen’, ‘Gekker dan gek’ en ‘De kunst van het kwetsen’. Hij heeft een vaste column op maandag in ‘De Telegraaf’.

Jeffrey is een enthousiast – en uitzonderlijk ervaren – expert in de provocatieve therapie. Hij geeft diverse provocatieve trainingen voor het IEP.

Jaap Hollander
Psycholoog, NLP-trainer, provocatief therapeut, schrijver, directeur IEP

Hij geeft provocatieve opleidingen en workshops voornamelijk voor het IEP in Nederland en soms ook elders (variërend van Moskou tot Londen) .

Ooit, in de jaren tachtig, werkte hij op de opnameafdeling van een groot psychiatrisch centrum, waar hij vertrok om voor zichzelf een vrijere werkomgeving te scheppen.

Hij modelleerde langdurig Frank Farrelly, de Amerikaanse grondlegger van de provocatieve therapie. Frank kwam meer dan 25 jaar elk jaar een training geven voor het IEP.

Hij werd ooit vijf jaar achtereen door het blad ‘Quote’ geselecteerd als een van de top-500 professionals van Nederland. Hij schreef tien boeken, waaronder ‘NLP in Nederland’, ‘Essenties van NLP’ (20.000 verkocht), ‘Provocatief coachen’ en ‘Provocative Coaching, Making things better by making them worse’ (Crown House Publishing, UK).

Gasttrainer

Jeroen Stek

Provocatief coach/-therapeut, systeemtherapeut en trainer

Werkt als provocatief – & systeemtherapeut bij Maarsingh en van Steijn in Leeuwarden, waar hij individuele cliënten en stellen behandelt, provocatieve trainingen en – supervisie geeft. Daarnaast is hij improvisatiedocent bij Parnas en huis voor kunst en cultuur te Leeuwarden.

Jeroen is een enthousiast beoefenaar van de provocatieve therapie. Hij geeft binnen de opleiding provocatief coachen het dramatiseren (o.b.v. improvisatietoneel).

Hij houdt van directheid en humorvol contact en probeert zo het floreren bij mensen aan te boren, dat doet hij met vrolijkheid, optimisme en respect.

De andere twee vierdaagsen

Je kunt je voor elke vierdaagse apart inschrijven. Bepaal je eigen tempo.

Voor de voorjaarsvierdaagse kun je je zonder meer inschrijven.

Voor de zomer- en najaarsvierdaagsen heb je een introductietraining (1 dag) of een andere vierdaagse nodig.

Bel ons als je twijfelt.


Dit zijn de andere twee vierdaagsen:

Instap-moment: 9 juli 2020

Data

9 en 10 juli 2020

dag 3 en 4: 27 en 28 augustus 2020


Instap-moment: 1 oktober 2020

Data

1 en 2 oktober 2020

dag 3 en 4: 26 en 27 november 2020"Een geheel eigen manier van coachen."

Deze training leert je op een heel andere en misschien daardoor wel een geheel eigen manier coachen, het geeft zelfvertrouwen, biedt inzicht en uitdaging aan anderen en zeker ook aan jezelf!

Miriam Kusters
GZ Psycholoog

"Het brengt iets onomkeerbaars op gang."

"Met provocatief coachen komt er beweging die op de congruente manier niet altijd mogelijk is. Het brengt iets onomkeerbaars op gang..."

Els van Steijn
Trainer en coach

"Een geweldig jaar gehad. Mijn denken gereset."

"Een onderdompeling in een frisse manier van denken. Hier is volgens mij enorm veel behoefte aan in de hulpverlening. Ook erg goed te gebruiken in het café. Een geweldig jaar gehad, mijn denken is gereset."

Willem Beekhuizen
Docent

Ook inbegrepen bij de voorjaarsvierdaagse:

"Goed voor de hulpverlening, die vaak veel te soft is en te voorzichtig met cliënten omgaat."

"Ik durf veel meer te doen in de hulpverlening. Heb geleerd om op de tenen (die lange van de cliënt) te gaan staan en daar zelf niet anders van te worden. Om zelf even lekker door te dubben. Het heeft mij héél goed geholpen in moeilijke dingen bespreekbaar te maken, meer ballen te tonen. Ik vind dit heel goed voor de hulpverlening die vaak veel te soft is en te voorzichtig met cliënten omgaat!"

Leticia Teunissen
Gezinshulpverleenster

"Vernieuwend en effectief."

"Eindelijk een techniek die vernieuwend is en die werkt!"

Remko Hendrikse
Trainer/coach

"Veel vrijer geworden."

"In mijn basishouding als therapeut ben ik veel vrijer geworden. ‘Moeilijke' cliënten zijn nu ‘uitdagende’ cliënten geworden."

Nellie Fassaert-de Volder
Ergotherapeut

Accreditaties

Registerplein accreditatie NLP Master Practitioner IEP