Menu 

In de zomervierdaagse gaan we kijken naar Frank Farrelly, de Amerikaanse grondlegger van de provocatieve therapie. Natuurlijk komt ook de provocatieve grondplaat aan de orde. Je leert werken met de Farrellyfactoren. Je ontdekt met welke factoren jouw provocatieve stijl het meest wordt versterkt. Verder leer je werken met provocatieve diagnostiek. Vaak zit de essentie van het probleem al in de eerst zin! Ook ga je improviseren en dramatiseren met Jeroen Stek.


Instap-moment: 9 mei 2019

Data

9 en 10 mei 2019

13 en 14 juni 2019


  • programma
  • data & trainers
  • kosten, lokatie, e.d.
  • Waarom het iep beter is

Waarom doe je je provocatieve training bij het IEP?

Bij het IEP krijg je les van de grondleggers
Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg zijn de Nederlandse grondleggers van het provocatief coachen. Zij hebben er vele boeken over geschreven, onder andere het standaardboek ‘Provocatief Coachen’.

Zij zijn, samen met Anneke Meijer, de enige Nederlandse psychologen die als provocatieve trainers zijn erkend door Frank Farrelly (de Amerikaanse grondlegger).

IEP-trainers hebben het provocatief coachen 2.0 ontwikkeld
In de vorm waarin het meestal wordt gegeven, is het provocatieve coachen letterlijk ontwikkeld door Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg. Jaap bestudeerde Frank Farrelly meer dan 25 jaar en formuleerde samen met twee collega’s de Farrelly Factoren; een systematisch overzicht van provocatieve elementen. Vrijwel overal waar provocatieve trainingen worden gegeven, wordt dit systeem als basis gebruikt. Je doet je opleiding het liefst bij de mensen die het zelf bedacht hebben.

Wij richten ons op jou als professional
Het IEP richt zich op professionals. Coaches, trainers, HRM-ers, team builders, adviseurs, zorgverleners en docenten. 
Lekker stoer bezig zijn vinden we heel belangrijk, en in een deuk liggen van het lachen ook. Maar het is niet genoeg. Onze focus ligt op jouw vermogen om anderen provocatief te begeleiden. Wij geloven niet dat die deskundigheid ‘vanzelf wel komt’ als je maar enthousiast genoeg bent. Provocatief werk vraagt speciale vaardigheden. Die leer je bij ons. En dat vergt tijd. Die krijg je bij ons.

Je krijgt les van mensen met enorm veel ervaring
In 2019 geven wij alweer voor de 19e keer de opleiding provocatief coachen. Alle trainers in deze opleiding hebben enorm veel ervaring als coach of therapeut. Zij hebben duizenden mensen provocatief begeleid en honderden mensen opgeleid. Dat merk je aan alles.

Je wordt opgeleid door 5 verschillende trainers
In het complete pakket krijg je les van Jaap en Jeff, maar ook van Anneke Meijer, Phil Jeremiah en Jeroen Stek. Je krijgt vijf verschillende voorbeelden, met vijf verschillende provocatieve stijlen. Dat helpt je om jouw eigen unieke stijl te ontwikkelen.

Je ziet heel veel provocatieve demonstraties
Ook omdat de trainers het zelf zo leuk vinden om provocatief te coachen, krijg je veel demonstraties te zien. Het provocatief coachen komt in al zijn facetten voorbij. In de opleiding zie je ook een demonstratie met een ‘doorgaande cliënt’, zodat je ziet hoe het provocatief coachen in zijn werk gaat over meerdere sessies.

Je krijgt persoonlijke supervisie
Meerdere keren krijg je persoonlijke supervisie. Waar je sterke punten liggen en waar het beter kan.

Je krijgt een rechtstreekse hulplijn
Je krijgt de 06-nummers van de trainers. Je mag altijd bellen als je vastloopt met een cliënt. Dat kan zelfs ter plekke in een sessie. Bij het IEP is ‘Ik bel even met mijn collega’ zelfs uitgebouwd tot een provocatieve techniek… 

De praktisch zaken zijn goed geregeld
Praktische zaken zoals het lesmateriaal, de trainingsruimte, de locatie, de lunch, e.d. zijn bij het IEP prima geregeld. Wij zitten meestal in ruime, bosrijke locaties, of in ons eigen pand midden in de Nijmeegse binnenstad vol hippe restaurantjes, winkeltjes e.d.

De andere twee vierdaagsen

Je kunt je voor elke vierdaagse apart inschrijven. Bepaal je eigen tempo.

Voor de voorjaarsvierdaagse kun je je zonder meer inschrijven.

Voor de zomer- en najaarsvierdaagsen heb je een introductietraining (1 dag) of een andere vierdaagse nodig.

Bel ons als je twijfelt.


Dit zijn de andere twee vierdaagsen:

Instap-moment: 14 februari 2019

Data

14 en 15 februari 2019
28 en 29 maart 2019


Instap-moment: 5 september 2019

Data

5 en 6 september 2019
10 en 11 oktober 2019"Een geheel eigen manier van coachen."

Deze training leert je op een heel andere en misschien daardoor wel een geheel eigen manier coachen, het geeft zelfvertrouwen, biedt inzicht en uitdaging aan anderen en zeker ook aan jezelf!

Miriam Kusters
GZ Psycholoog

"Het brengt iets onomkeerbaars op gang."

"Met provocatief coachen komt er beweging die op de congruente manier niet altijd mogelijk is. Het brengt iets onomkeerbaars op gang..."

Els van Steijn
Trainer en coach

"Een geweldig jaar gehad. Mijn denken gereset."

"Een onderdompeling in een frisse manier van denken. Hier is volgens mij enorm veel behoefte aan in de hulpverlening. Ook erg goed te gebruiken in het café. Een geweldig jaar gehad, mijn denken is gereset."

Willem Beekhuizen
Docent

Ook inbegrepen bij deze vierdaagse:

"Goed voor de hulpverlening, die vaak veel te soft is en te voorzichtig met cliënten omgaat."

"Ik durf veel meer te doen in de hulpverlening. Heb geleerd om op de tenen (die lange van de cliënt) te gaan staan en daar zelf niet anders van te worden. Om zelf even lekker door te dubben. Het heeft mij héél goed geholpen in moeilijke dingen bespreekbaar te maken, meer ballen te tonen. Ik vind dit heel goed voor de hulpverlening die vaak veel te soft is en te voorzichtig met cliënten omgaat!"

Leticia Teunissen
Gezinshulpverleenster

"Vernieuwend en effectief."

"Eindelijk een techniek die vernieuwend is en die werkt!"

Remko Hendrikse
Trainer/coach

"Veel vrijer geworden."

"In mijn basishouding als therapeut ben ik veel vrijer geworden. ‘Moeilijke' cliënten zijn nu ‘uitdagende’ cliënten geworden."

Nellie Fassaert-de Volder
Ergotherapeut